Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur
Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Gin Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur
Kraj: Szkocja
Region: Edynburgu
Producent: Edinburgh Gin
Likier z czarnego bzu
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 40%
Miłośnicy rabarbaru i imbiru radują się ulubiony smak każdego stał się jeszcze bardziej interesujący. Edinburgh Gin Classic w połączeniu z rabarbarem i imbirem, pozwolił stworzyć ten wyrazisty wyraz, pełen naturalnego smaku, a jednocześnie wyraźnie jałowy Gin Rhubarb.
Notatki Sommelier Bachus
Gin Pink, aromat świeżo cięty korzeń imbiru, skórka z grejpfruta oraz kompot rabarbarowy. Odpowiedni balans słodyczy rabarbaru i kwasowości cytrusów, w tle pojawia się kandyzowany imbir oraz delikatne przyprawy ziołowe. Finisz rześki, odświeżający. Grejpfrut nadal wiedzie prym, za nim pojawia się świeży imbir i soczysty rabarbar. Trunek Gin z myślą o delikatnych podniebieniach.
Gin Cannonball jest inspirowany słynnym działem Castle Edinburgh Castle, w którym One OClock Gun wystrzeliwano codziennie od 1861 roku, aby pomóc statkom ustawić zegary morskie. Z gorzelnią Edinburgh Gin w cieniu kultowego zamku, destylatorzy chcieli uchwycić historię tego regionu i wskrzesić tradycyjny gin marynarki wojennej dla współczesnego pijącego. Historia produkcji ginu w Edynburgu ma początki w 1770 roku. W 2010 roku w samym centrum Edynburga, na ulicy West End powstała mikrodestylarnia Edinburgh Gin. Inspirując się sztuką i nauką tworzenia ginów w stolicy Szkocji od XVII wieku, w tej małej destylarni stworzono recepturę nowoczesnego rzemieślniczego ginu, który do dzisiaj produkowany jest w małych partiach. Bazując na spirytusie pszenicznym, destylarnia tworzy styl London Dry Gin destylowany dwukrotnie w bardzo małych miedzianych alembikach, dodając składniki takie jak: lawenda, morwa czarna, skórka limonki, wrzos, pączki sosny, ostropest plamisty. Edinburgh Gin historycznie jako pierwsza destylarnia dołączyła do programu uniwersyteckiego zajmującego się badaniem procesu produkcji ginu.