Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur

207,00 zł
Brutto
601 Przedmioty

Opis

Smak
Wytrawne
Ilość

 

Największy wybór wina z 7000 gatunków

 

Tylko produkty w dobrych cenach

  Zdjęcie przedstawia wino w wybranym roczniku.

Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.

Gin Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur

 

Kraj: Szkocja

Region: Edynburgu

Producent: Edinburgh Gin

Likier z czarnego bzu

Pojemność: 0,75l

Alkohol: 40%

 

Rozwiń opis...

Miłośnicy rabarbaru i imbiru radują się ulubiony smak każdego stał się jeszcze bardziej interesujący. Edinburgh Gin Classic w połączeniu z rabarbarem i imbirem, pozwolił stworzyć ten wyrazisty wyraz, pełen naturalnego smaku, a jednocześnie wyraźnie jałowy Gin Rhubarb.

 

Notatki Sommelier Bachus

Gin Pink, aromat świeżo cięty korzeń imbiru, skórka z grejpfruta oraz kompot rabarbarowy. Odpowiedni balans słodyczy rabarbaru i kwasowości cytrusów, w tle pojawia się kandyzowany imbir oraz delikatne przyprawy ziołowe. Finisz rześki, odświeżający. Grejpfrut nadal wiedzie prym, za nim pojawia się świeży imbir i soczysty rabarbar. Trunek Gin z myślą o delikatnych podniebieniach.

 

Gin Cannonball jest inspirowany słynnym działem Castle Edinburgh Castle, w którym One OClock Gun wystrzeliwano codziennie od 1861 roku, aby pomóc statkom ustawić zegary morskie. Z gorzelnią Edinburgh Gin w cieniu kultowego zamku, destylatorzy chcieli uchwycić historię tego regionu i wskrzesić tradycyjny gin marynarki wojennej dla współczesnego pijącego. Historia produkcji ginu w Edynburgu ma początki w 1770 roku. W 2010 roku w samym centrum Edynburga, na ulicy West End powstała mikrodestylarnia Edinburgh Gin. Inspirując się sztuką i nauką tworzenia ginów w stolicy Szkocji od XVII wieku, w tej małej destylarni stworzono recepturę nowoczesnego rzemieślniczego ginu, który do dzisiaj produkowany jest w małych partiach. Bazując na spirytusie pszenicznym, destylarnia tworzy styl London Dry Gin destylowany dwukrotnie w bardzo małych miedzianych alembikach, dodając składniki takie jak: lawenda, morwa czarna, skórka limonki, wrzos, pączki sosny, ostropest plamisty. Edinburgh Gin historycznie jako pierwsza destylarnia dołączyła do programu uniwersyteckiego zajmującego się badaniem procesu produkcji ginu.

Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur - Opinie klientów

Dodaj opinię

Edinburgh Rhubarb & Ginger Liqueur

Dodaj opinię