Hendricks Gin 700l
Hendricks Gin 700l
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Hendricks Gin 700l
Kraj: Szkocja
Region: Girvan
Producent: William Grant & Sons
Pojemność: 70Oml BK2
Alkohol: 41.4% BK2
Hendricks jest niezwykłym dżinem stworzonym z jedenastu świetnych roślin botanicznych . Ciekawe, a jednocześnie cudowne napary z róży i ogórka nasycają naszego ducha wyjątkowo zrównoważonym smakiem, dzięki czemu uzyskuje się niepowtarzalny gładki i wyrazisty dżin. GIN HENDRICKA wyjątkowy (i śmiem twierdzić, że wyjątkowo kuszący ) smak pochodzi z róż i ogórków połączonych z boską mieszanką jedenastu innych roślin botanicznych oraz z użyciem dwóch wyraźnie różnych destylatorów. Rezultatem jest doskonale zbalansowany dżin.
Gin to wyjątkowy alkohol, którego smak przeważnie kojarzony jest z jałowcem. Również od tej rośliny wywodzi się nazwa trunku, która w staroholenderskim brzmi genever, po francusku geniever, czy włosku ginepro - czyli właśnie jałowiec. Historia ginu sięga dalekiego średniowiecza, a jego wynalezienie przypisuje się medykowi Franciscusowi Sylviusowi - wtedy trunek uważany był za lekarstwo ziołowe. Istnieje kilka sposobów wytwarzania tego charakterystycznego alkoholu i to właśnie te sposoby klasyfikują gin na: London Dry Gin, Distilled Gin i Gin - gdzie dwa pierwsze są wyraźnie wyższej jakości od trzeciego.Oprócz wyraźnie jałowcowych ginów możemy spotkać bardzo cytrusowe i szlachetne wersje, które przypadną do gustu niejednemu smakoszowi. Gin jest wytwarzany ręcznie w małych ilościach i czterokrotnie destylowany w małych alembikach z XIX wieku i do dziś jest butelkowany w starej butelce aptecznej. Trunek destylowany w szkockim Ayrshire, zawierający mieszankę naparu z płatków róży i ogórka. Do tego jałowiec, skórka pomarańczy i zioła. W efekcie otrzymujemy ciekawy smak, inny od reszty ginów. W 2003 roku Hendrick’s, został okrzykniętym najlepszym ginem na świecie. Natomiast podczas Międzynarodowego Konkursu Alkoholi w San Francisco, otrzymał on dwa podwójne złote medale oraz trzy srebrne w latach 2005 i 2012. Gin można podawać z tonikiem na lodzie przyozdabiając go świeżym ogórkiem, co jeszcze bardziej podkreśli jego delikatny niesamowity ogórkowy posmak.