Phraya Rum Gold Tajlandia
Phraya Rum Gold Tajlandia
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Phraya Rum Gold Tajlandia 40% Alk. 0,7l
Rum z trzciny cukrowej.
Phraya Rum z Tajlandii prezentuje piękny złoty kolor oraz intensywne odcienie czekolady z nutą kokosa, może niektóre prażone orzechy. Piękne pełne ciało z jasnymi tonami suszonych czereśni, tytoniu i wanilii. Bardzo imponujące Phraya kwitnie w dębowych beczkach. Jest to wyjątkowy rum o imponującym smaku i aromacie. Na nosie charakteryzuje się intensywną nutą czekolady, której towarzyszy nuta orzecha kola. Dopełnia go egzotyczny charakter kokosa. Ogólnie, aromat jest intensywny i ma ciało średnio ciężkie. W smaku, rum Phraya Gold Rum z pikantnymi, prażonymi orzechami i owocowymi aromatami ananasa, pomarańczy i suszonych czereśni. Ponadto, delikatny aromat tytoniu i trochę słodkiej wanilii i kakao. Szczególnie interesujące jest niewielkie wrażenie siana. Odejście Phraya jest długotrwałe i imponujące. Charakteryzuje się słodką wanilią i odrobiną toffi. Ze swoim niezwykłym smakiem, prowadzi przyjemność z tego rumu do ekscytującego finału. Do dojrzałości używają wyjątkowej głębokiej dojrzałości opracowanej specjalnie dla tropikalnego klimatu Azji Południowo-Wschodniej. Phraya - oznacza „wysoką pozycję” - jest super-premium Thai Rum, destylowana, dojrzałe, mieszane i butelkowane w Królestwie Tajlandii. Głębokie dojrzał nad chłodnym laguny w dębowych beczkach, to rum z wyróżnieniem jest doskonale wyważony i płynnie gładka. Unikalne opakowanie firmy Phraya Rum ma charakterystyczny złoty mankiet owinięty wokół butelki. Podstawę tego sposobu stanowi przechowywania w magazynach beczki w pobliżu powierzchni wody powyżej zimnych laguny, który skutecznie opóźnia proces starzenia się i przekazuje więcej składników z cylindra do rumu siedem lat do 12 lat. Następnie wybiera się najlepsze beczki do mieszania i fazy końcowe. Rezultatem jest alkohol o niezrównanej jakości.
Nazwa tego rumu, Phraya, oznacza "wyższą rangę". Jest wymawiany "prai-ah". Nazwa powinna nie tylko podkreślać wysoką jakość rumu, ale jest także filozofią destylarni, która ją produkuje i butelkuje. Tworzy swoje małe arcydzieła w tajlandzkiej prowincji Nakhon Pathom. Miejsce ma długą tradycję rumu, ponieważ od XVIII wieku jest domem dla najważniejszego elementu produkcji dobrego rumu, trzciny cukrowej. Destylarnia spełnia wysokie standardy przede wszystkim dzięki zastosowaniu najlepszych beczek. Cztery klasyczne elementy azjatyckie odgrywają ważną rolę w produkcji rumu Phraya Gold. Tajska destylarnia przypisuje jej własną wagę do ziemi, powietrza, ognia i wody podczas produkcji rumu. Jest to szczególnie ważne przy przechowywaniu rumu, który dojrzewa bardzo szybko w gorącym i wilgotnym klimacie. Aby temu zapobiec, dębowe beczki są przechowywane w zimnych lagunach. Tam, Rum Phraya Gold może dojrzewać w pokoju przez wiele lat. Phraya to mieszanka od 7 do 12 letnich odmian rumu. Należy pamiętać iż w Tajlandii Rum czy Whisky dojrzewają bardzo szybko, z uwagi na ciepły klimat. To bardzo dobre cechy. Warto wiedzieć że Tajwan Kavalan Whisky威士忌台湾 tworzy najlepsze Whisky na świecie.