Akashi Sake z Japonii - Producent Win
Akashi Sake Brewery zainicjowała produkcjęお酒Sake w 1886 roku w Akashi city Okurahachiman Hyogo Japan w rybackim miasteczku zachodniej Japonii. Browarお酒 Sake prowadzony jest przez Kimio Yonezawa, która zapoczątkowała fermentację kontrolowaną temperaturą. Destylarnia Sake czerpie swoją nazwę z lokalizacji. Kiedyś skromna wioska rybacka a obecnie duże miasto z mostem Akashi Kaikyo – najdłuższym wiszącym mostem świata. Akashi jest nadal znany w całej Japonii z połowu ryb w szybko płynących cieśninach tuż nad brzegiem morza. W szczególności Akashi tai, czyli leszcz, jest uznawany w całym kraju za najlepszy w Japonii i tam gdzie nazwa Akashi Sake Brewer’s premium junmai sake Akashi – Tai. Bliskość wybrzeża w browarze oraz fakt że dobrze przechowywane zbiorniki z japońskimi pokrywami z drewna cedrowego, sprawia, że morskie powietrze w znacznym stopniu przyczynia się do smaku Akashi – tai Sake z lekko słoną postacią. Akashi Sake zaistniało na rynku globalnym dzięki wysokiej jakości Sake co zawdzięcza dobrej selekcji ryżu, ponieważ ryż jest tym co nadaje charakter sake. Trzeba traktować ryż w sposób uczciwy, używać odpowiedniej wody, wiedzieć, której odmiany użyć na każdym etapie procesu, postępować w tak wolnym tempie, jak precyzja, jakiej wymagają te procesy, a przede wszystkim w miejscach, w których inni mogą powiedzieć, ze możesz uciec. Na przykład Akashi Sake Daiginjos używa się 100% Hyogo produkowanego Yamadanishiki zarówno w produkcji koji, jak i do zacierania, ponieważ dążenie do doskonałości polega na stopniowych zyskach. Celem firmy Akashi Sake Brewery Company LTD jest uwodzić charakterem hojnego sake. Sake powinno przekazać głęboki smak z aromatem, który ma trwać i się rozwijać. Sake, które pozwoli połączyć się z twoim ulubionym jedzeniem .
Rodzaje Sake Akashi Tai:
Dobre sakeお酒
Akashi-Tai Daiginjo Sake Saké - Daiginjo
Akashi-Tai Genmai Aged Sake Saké - Koshu
Akashi-Tai Genmai Yamadanishiki Sake Saké - Genshu
Akashi-Tai Ginjo Yuzu Sake Saké - Infused
Akashi-Tai Honjozo Genshu Saké - Genshu
Akashi-Tai Honjozo Sake Saké - Honjozo
Akashi-Tai Honjozo Taru Sake Saké - Taru
Akashi-Tai Junmai Daiginjo Sake Saké - Daiginjo
Akashi-Tai Junmai Ginjo Sparkling Sake Saké - Ginjo
Akashi-Tai Junmai Sake Saké - Junmai
Akashi-Tai Nigori Junmai Ginjo Saké - Nigori
Akashi-tai Shiraume Ginjo Umeshu Sake Saké – Infused
www.ourniche.com/akashi-tai/
すべての人に酒と笑いと幸せを