Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Albet i Noya Wines Sant Pau d'Ordal (Barcelona), pionierzy ekologicznych winnic i uprawy winorośli od 1978 roku. Zlokalizowane w sercu Sant Pau d'Ordal, uczyniliśmy nasze tarasy i winnice w górach Ordal naszą najbardziej rozpoznawalną pieczęcią. Produkujemy wina niemusujące i musujące w obrębie nazwy pochodzenia Penedès, popartej długą tradycją pięciu pokoleń na posiadłości Can Vendrell de la Codina. Kreatywność, innowacyjność, ciekawość i szacunek dla natury były i będą naszym powodem istnienia. Obecnie to już czwarte i obecne pokolenie, z Josepem Maria Albet i Noya na czele, wprowadziło do winnic pod koniec lat siedemdziesiątych obecne metody uprawy ekologicznej i stała się pierwszą winnicą w Hiszpanii, która produkuje w 100% wina ekologiczne. Albet i Noya Penedès zawsze była pionierem w świecie rolnictwa ekologicznego, nie tylko dlatego, że jako pierwsza na Półwyspie Iberyjskim działała bez produktów chemicznych, ale także z powodu wielu eksperymentalnych projektów, które uruchomiła i które przyczyniły się do stworzenia nowych ścieżki w uprawie winorośli. Wśród wszystkich tych osiągnięć podkreślono odzyskiwanie odmian przodków (które dostarczyły takich specjalnych win, jak Marina Rión czy Belat) lub badania i sadzenie odmian odpornych i rodzimych przystosowanych do zmian klimatu (VRIAACC w akronimie katalońskim). Celem tego projektu jest zbadanie nowych rodzimych odmian roślin (obecnie pracujących z Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Tempranillo i Red Grenache), które są odporne na szkodniki, takie jak oidium i mączniak, i które mogą całkowicie wyeliminować stosowanie miedzi w winnice i ograniczy zastosowanie siarki o 90%.
Albet i Noya Curiós Xarel·lo Organic
Wyszukaj ponownie to co szukasz