Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
BÄDER Katja & Jens Deutschland Rheinhessen
Bader Katja i Jens Winnica założona w 2009 roku własną winnicę w tak zwanej Szwajcarii Reńsko-Heskiej. Poznali się podczas studiów w Geisenheim i szybko podjęto decyzję o założeniu własnej winnicy. Od początku było jasne, że należy bezkompromisowo skupić się na jakości, a nie na ilości, a także na ekologii. Początkowo obie firmy, położone pomiędzy Bad Kreuznach i Alzey, mogły kupić winnice o powierzchni 2,5 hektara.W regionie występuje tak zwana gleba Rotlegen, składająca się ze starych, zwietrzałych skał porfirowych, a klimat jest suchy i ciepły. Najlepsze warunki dla win o mocnym charakterze. Głównym celem Bader Katja i Jens jest tworzenie wyjątkowych win, które każdego roku będą zabawne i niepowtarzalne. Otwórz butelkę, nalej i ciesz się. Obecnie Bader Katja i Jens jest 12 hektarów, co jest dokładnie taką wielkością dla Katji i Jensa Bäderów, ponieważ cenią sobie możliwość zrobienia wszystkiego sami. Tylko w ten sposób można naprawdę kontrolować i wdrażać jakość, począwszy od organicznej pracy w winnicy (winiarnia posiada certyfikat BIOLAND), aż po staranną uprawę. Również tutaj oparli się całkowicie na tradycji, fermentacji na własnych dzikich drożdżach i długim, delikatnym procesie starzenia.
Wina Bader Katja i Jens wyróżnia „najlepsze wino”, Riesling „La Roche”. Koncentrują się na winach z nieruchomości, Riesling, Pinot Gris i Pinot Blanc które zachwycają doskonałą dojrzałością, dużą ilością dobrego smaku, odpowiednią strukturą i napięciem na podniebieniu oraz doskonale zintegrowaną świeżością. Znakiem rozpoznawczym wszystkich ich win jest klarowność aromatu połączona z cudownie harmonijną teksturą na podniebieniu. Szybko zorientujesz się, że to nie są „wina produkowane”, a raczej wina, które są wyraźnym wyrazem doskonale zdrowych i doskonale dojrzałych winogron, jakie można uzyskać jedynie poprzez kompleksową i ręczną pielęgnację winnicy. Nawet w piwnicy kąpiele dają pierwszeństwo naturze, fermentacja odbywa się na własnych dzikich drożdżach, a cały proces starzenia przebiega delikatnie i tak długo, jak nakazuje natura.
Wyszukaj ponownie to co szukasz