Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Baricci Brunello Toscana Montalcino Firma znajduje się w północnej części terytorium Montalcino, na zboczu górującym nad miastem Siena, na wysokości 280 m n.p.m. - Obejmuje 12 hektarów (5 z nich obsadza Brunello) na niewielkim Montosoli wzgórze, od wieków uważane za obszar doskonałości, jakości produktu i wysokiego powołania do wina. Był rok 1955, kiedy rodzina Baricci, po długich latach wyrzeczeń fizycznych i finansowych, była w stanie kupić małą farmę o nazwie Colombaio Montosoli. W tym czasie nieznane wino Brunello było produkowane w niewielkich ilościach i tylko przez kilku entuzjastów. Lata mijają iw 1967 roku w Baricci, wraz z kilkoma innymi producentami, założył „Consorzio del Vino Brunello di Montalcino”, wolne stowarzyszenie producentów, aby chronić, bronić i promować wino, którego reputacja rosła coraz bardziej. Pierwszy komercyjny Baricci Brunello datowany jest na rok 1971, natomiast pierwsza butelka Rosso di Montalcino to rok 1968. Obecnie nazwisko rodowe, będące synonimem tradycji, pasji i profesjonalizmu, noszą wnukowie Federico i Francesco. Wsparcie dla dziadka trzeciego pokolenia jest teraz dowodem na możliwości zatrudnienia „w górę” nowych pokoleń i kontynuację uczciwego sposobu pracy i zaangażowania. Piwnica wyposażona jest w zbiorniki ze stali nierdzewnej i dębowe beczki ze Slawonii. Fermentacja i dojrzewanie wiernie przestrzegają tradycyjnych zasad, które stworzyły słynne Brunello na całym świecie. W rzeczywistości wino pozostaje w beczkach przez co najmniej 3 lata, a następnie leżakuje przez 8 miesięcy w butelce przed wprowadzeniem do obrotu. Średnia roczna produkcja to około 13000 i 18000 butelek Brunello Rosso di Montalcino. Firma Baricci jest powszechnie uznawana za typową, historyczną rzeczywistość Montalcino. Jeden z tak zwanych „małych producentów”, którzy z pewnością przyczynili się do wielkiego Brunello Di Montalcino. 6 małych działek winnic, wszystkie położone na cru Montosoli, sąsiadują ze sobą, dzięki czemu można je zdefiniować jako jedną całość o łącznej powierzchni 5 hektarów. Colombaio jest jedyną farmą na wzgórzu Montosoli, która posiada winnice wyłącznie na tym obszarze, co jest cechą charakterystyczną definicji typowego wina i jego znaczenia dla terytorium, na którym się ono urodziło.Orientacja na południe/południowy wschód od rzędów winorośli i ich doskonała ekspozycja na światło słoneczne w ciągu dnia pozwala na optymalną dojrzałość winogron i jest wspomagana przez dobry zakres temperatur, a nocne temperatury są niższe niż w innych częściach Montalcino. W winnicach praca mechaniczna i ręczna wymaga znacznej energii i ciężkiej pracy, aby uniknąć stosowania herbicydów i wdrożyć wszystko, co jest konieczne, aby jak najlepiej zadbać o winorośle i winogrona. To owoc 80 lat doświadczeń i wiedzy zdobytej od pokoleń Baricci w krainie Montalcino.
Rosso di Montalcino Baricci Colombaio Montosoli - Produkcja Rosso of Baricci's jest podobna do produkcji drugich win w Bordeaux. Niedrogie wino za uczciwą cenę: ta sama winnica, praca i winogrona co Brunello, ale po prostu krótszy czas przechowywania w piwnicy. Rezultatem jest Sangiovese z nutami owoców jagodowych, fiołków, świeżych i zrównoważonych. Ten Rosso nie stroni od rywalizacji ze swoim większym bratem, Brunello. Ten rocznik oferuje absolutnie najlepszy stosunek ceny do wydajności. Tak dobrze, że jest to (prawie) wskazówka dla wtajemniczonych! Dlatego nie wahaj się, uderz.
Baricci Brunello di Montalcino DOCG - Kiedy pojawia się doskonały rocznik, który krytycy wina, tacy jak James Suckling, określili jako prawdopodobnie najwspanialszy w historii Montalcino, i tak jest jeszcze lepszy niż w ostatnich latach, ponieważ jest to Baricci. Rzeczywiście, doskonały rocznik, w którym dojrzałość i bogactwo spotykają się z imponującą precyzją, żywymi owocami, delikatnymi taninami i wyjątkowo świeżą kwasowością. Arcydzieło Sangiovese, które prawie nie zatrzymuje się na pałacu. W przedziale cenowym, w jakim porusza się Brunello von Baricci, prawdopodobnie deklasuje wiele win, które znam z Włoch. Wino, które zostało stworzone z wielkim oddaniem i pokorą i któremu również chciałoby się oddać.
Wyszukaj ponownie to co szukasz