Baron de Ley Rioja
Historia winnicy Baron de Ley w prestiżowym regionie Rioja w Hiszpanii sięga XVI wieku. W tym czasie twierdza Imas została zbudowana jako masywny zamek, a ostatecznie, w trakcie wymiany, mnisi benedyktyni wymienili ją na zamek Monjardín. Całe ziemie Imas, z których dziś pochodzą wina Barona de Ley , przeżyły w następnych stuleciach burzliwą historię i ostatecznie weszły w posiadanie Barona de Ley w 1985 roku, łącznie z klasztorem . W ten sposób Barón de Ley w doskonały sposób łączy nowoczesność i historię. Około 90 hektarów powierzchni upraw wciąż dość młodej winnicy znajduje się wokół starego klasztoru Imas i nowych budynków, które wyróżniają się nowoczesną i przemyślaną architekturą.. Rioja Baron de Ley rozbudowali własne winnice do ponad 600 hektarów rozsianych po całym DOCa. Rioja. Winnice i piwnice barona de Ley Baron de Ley uprawia odmiany winorośli, co jest bardzo typowe dla Rioja Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Viura Wszystkie są starannie dobierane, aby zapewnić każdemu gronu najwyższą staranność. Oprócz ręcznego zbierania wszystkich winogron, w winnicy ręcznie selekcjonujemy ponad milion kilogramów winogron, co jest prawdziwym kamieniem milowym w Rioja. Do produkcji wina Baron de Ley ma całą serię zbiorników ze stali nierdzewnej, ale także duże dębowe zbiorniki fermentacyjne, które mieszczą od 100 do 140 hektolitrów i w których enologowie z winnicy lubią eksperymentować z różnymi stylami. Baron de Ley - Barrique starzenie się w perfekcji, po fermentacji w Baron de Ley wszystkie bez wyjątku wina Rioja trafiają do barrique. Winiarnia może się oprzeć na dumnej liczbie 15 000 beczek, z których 3000 zostało wykonanych z francuskiego dębu. Nawet po tym Baron de Ley na tym się nie kończy. Wspaniałe wina Crianza, Reserva i Gran Reserva dojrzewają w butelce przez co najmniej 18 miesięcy i doskonale współgrają w piwnicach. Od momentu powstania Barón de Ley utrzymuje swoją koncentrację jako specjalista w produkcji Reserva i Grandes Reserva. W tym celu coroczne odnawianie zapasów beczek nie podlega negocjacjom.
La Finca del Monasterio, inspirujące miejsce dla winnicy 1548 Hrabia Eguía przejął 1000-hektarową posiadłość nad brzegiem rzeki Ebro i zbudował budynek jako twierdzę-zamek. 1568 Okres benedyktyński: sadzenie winnic i pierwsze winiarstwo. Zdarza się, że zakon benedyktynów zajmuje twierdzę i wykorzystuje majątek jako aktywa rolne i hodowlane. Baron de Ley 1839 Enklawa elżbietańska z Martínem Zurbano, bohaterem Riojan W 1839 r. gen. Martín Zurbano zajął majątek ze względu na swoje zasługi wojenne, aż w 1844 r. przegrał go w historycznej grze w karty. Baron de Ley 1880 Trzy pokolenia świetności. Rodzina Jiménezów kupuje gospodarstwo rolne i hodowlane. Baron de Ley 1985 Założenie winnicy Barón de Ley Założenie winnicy na obraz i podobieństwo wielkich zamków francuskiego Médoc i skupienie się na produkcji wspaniałych win z własnej winnicy. Baron de Ley 1990 Świetne przyjęcie pierwszego rocznika Barón de Ley Reserva zostaje wprowadzony na rynek z dużą akceptacją konsumentów ze względu na swój elegancki i elegancki styl. 1994 Międzynarodowy sukces Barón de Ley odnosi pierwsze międzynarodowe sukcesy i rozpoczyna wzrost produkcji sięgający 4 milionów butelek win premium Rioja. Baron de Ley 2000 Odnowiona filozofia warzenia Gonzalo Rodríguez dołącza do winnicy jako doradca enologiczny i promuje sadzenie nowych odmian autochtonicznych. Baron de Ley 2004 Najlepsza hiszpańska winiarnia IWSC Winiarnia zdobywa swoje pierwsze dwa trofea w prestiżowym Międzynarodowym Konkursie Wina i Alkoholi (ISWC) Hiszpański Producent Roku. Baron de Ley 2008 Uprawa własnej winnicy do ponad 600 hektarów. Wytwórnia inwestuje w winnice, nabywa gospodarstwa i sadzi nowe rodzime odmiany. Baron de Ley 2018 Ekspansja winnicy. Przeprowadzana jest rozbudowa o pomieszczenie na 30 000 beczek oraz kompletna modernizacja urządzeń selekcyjnych i fermentacyjnych. Baron de Ley 2019 Włączenie Pablo Tascón jako dyrektora technicznego Baróna de Ley Pablo Tascón, specjalista od winnic i jeden z najbardziej obiecujących młodych hiszpańskich winiarzy, dołącza do Baróna de Ley jako dyrektor techniczny, aby współpracować z Gonzalo Rodríguezem i przenieść nasze wina na wyższy poziom.