Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Cantina Canevel powstała w 1979 roku ze spotkania dwóch profesjonalistów, którzy łączą się w jedną autentyczną pasję. Od początku przygody z przedsiębiorczością, kiedy Mario Caramel i enolog Roberto De Lucchi założyli winnicę w małym warsztacie pod kościołem Santo Stefano di Valdobbiadene, projekt był jasny: produkcja doskonałego wina musującego zdolnego do podniesienia jakości winogron Glera. "Canevel" w dialekcie oznacza "małą piwnicę": taka byłaby nazwa produkowanych win musujących. Nowa firma musiała stać się najlepszym zakątkiem, w którym można zachować tajemnice i tradycje. Od tego czasu Prosecco pozostaje projektem i bynajmniej nie jest dziełem przypadku. Canevel Spumanti jest wynikiem pasji kultywowanej przez lata: kultura wina, umiejętności techniczne i ciągłe poszukiwanie jakości to elementy historii Canevel. Winnice powstają na obszarach Follo, Santo Stefano i Guia: terytoria te stanowią najbardziej odpowiedni terroir gwarantowanej nazwy. Klimat korzysta ze średniej rocznej temperatury o jeden stopień wyższej od średniej, co jest prawdopodobnie konsekwencją specyfiki klimatycznej tego obszaru. Osobowość tego terroir można znaleźć bezpośrednio w Canevel Prosecco: wyróżniają się bogactwem i krągłością; Możemy stwierdzić, że klimat i gleba, w "małej piwnicy" stają się synonimami niepowtarzalnego stylu. Dziś winiarnia Canevel może pochwalić się gospodarstwami, które rozciągają się na 26 hektarów wybranej ziemi na prestiżowym terytorium Valdobbiadene Superiore DOCG. Firma jest jedną z winnic w regionach Wenecji, charakteryzującą się wyjątkową historią i bardzo ważną tradycją: wartości tradycji i terytorium są uznawane na całym świecie, dzięki doświadczeniu Masi Agricola. Od 2016 roku firma Canevel stała się częścią Grupy Masi, światowego lidera w produkcji Amarone i innych doskonałych produktów winiarskich, charakterystycznych dla obszaru Wenecji. Od momentu założenia i początków Cantina Canevel może uznać swój sukces, oparty głównie na dalekowzrocznej wizji, która widziała cały łańcuch produkcyjny mądrze zintegrowany w harmonijny sposób: rozwija się ze skrupulatnej selekcji winogron i starannej pielęgnacji winnicy; Firma przywiązuje również najwyższą wagę do pracy w piwnicy oraz do etapów winifikacji i produkcji wina musującego. Z tymi wartościami i z dbałością zawsze o jakość swoich produktów, Cantina Canevel napisała ważne rozdziały w historii uprawy winorośli w regionie Valdobbiadene, miejscu charakteryzującym się wyjątkowym i niepowtarzalnym urokiem.
Wyszukaj ponownie to co szukasz