Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Casa Mariol Batea Tarragona to rodzinna winnica o rolniczym pochodzeniu, z siedzibą w regionie Terra Alta w Katalonii w Hiszpanii. Casa Mariol Batea Tarragona Catalonia są dumni z własnej ziemi i procesu zbiorów. Casa Mariol stawia na naturalną wartość produkcyjną i dlatego tworzymy nasze wina z najwyższą starannością ekologiczną. Z Casa Mariol dostajesz to, co widzisz. Wino to wino. Vino es vino. Produkty są nazywane po ich nazwach odmianami i starzeniem. Nie czujemy się swobodnie z luksusem i elitarną mistyką, która zwykle rozwija się wokół przemysłu winiarskiego. Nasza winiarnia jest nowoczesna, zorientowana na klienta, uczciwa, tradycyjna bez przestarzałych i co najważniejsze zabawna. Nasza kolekcja win przeznaczona jest do codziennej umiarkowanej konsumpcji. Nie staramy się być inspiracją. Przez ostatnie trzy lata, trzecie pokolenie Mariol's podejmowało wyzwanie polegające na odnowieniu designu marki. Decyzja była dość głośna, ostatnio zdobywając złotą nagrodę w European Design Awards za najlepsze opakowanie. Mieliśmy również zaszczyt reprezentować wizerunek hiszpańskiego wina w Pawilonie Hiszpańskim na Światowych Targach w Szanghaju. Casa Mariol Batea Tarragona Catalonia wierzymy w znaczenie nowych pokoleń na rynku, a celem Casa Mariol Batea Tarragona Catalonia jest wytwarzanie popularnych i współczesnych win, które zapewniają niezakłóconą przyjemność. Cele pracy Casa Mariol Batea Tarragona Catalonia są jasne współpraca z partnerami na całym świecie w celu stworzenia nowatorskich sposobów produkcji i picia wina.
Katalonia to region znajdujący się w północno-zachodnim rogu Hiszpanii, rozciągając się od Pirenejów po brzeg Morza Śródziemnego. Większa część winnic koncentruje się na terenie położonym na południe od Barcelony. Cały region objęty jest klasyfikacją DO Catalunya. Wymieniamy dwa najważniejsze subregiony Pennedes i Piorat o odmiennych warunkach klimatycznych i zróżnicowanym stylu produkcji win. Winnice Pènedes położone są nieopodal Barcelony, rozpościerając się od morskiego wybrzeża po wzgórza w głębi kontynentu. Możemy wyróżnić tutaj aż trzy strefy klimatyczne – najgorętsza jest nadmorska równina. Wyżej w dolinach klimat jest nieco chłodniejszy, ale wciąż gorący. Dopiero na wzgórzach, na wysokościach około 800 m n.p.m. robi się wyraźnie chłodniej i panuje tu klimat umiarkowany. Najwięcej uprawia się tu odmian do produkcji cavy, czyli parellada, xarel-lo i macabeo, ale również znajdziemy białe odmiany międzynarodowe jak chardonnay, sauvignon blanc, gewurztraminer oraz czerwone merlot, cabernet sauvignon, tempranillo czy pinot noir. Winnice Priorat ustyułowane są na regionie górzystym, położonym w głębi lądu na zachód od miasta Tarragona. Ze względu na niską roczną sumę opadów lata są tu długie, gorące i suche. W Prioracie panują jednak dobre warunki do upraw późno dojrzewających garnachy i cariñieny. Region słynie z gleby o nazwie licorella. Zawiera ona warstwę czerwonych łupków z małymi drobinkami miki. Odbijające się od błyszczących cząstek promienie słońca przyspieszają dojrzewanie owoców. Drugą cenną właściwością gleby jest jej zdolność do magazynowania wody, dzięki czemu rośliny mają jej zapas na suche i gorące dni.
Wyszukaj ponownie to co szukasz