Castellare di Castellina to winnica o powierzchni około 80 hektarów w samym sercu terytorium Chianti Classico w Castellina in Chianti. Winnice zajmują około 33 hektarów w kierunku południowo-wschodnim i znajdują się na wzgórzach naturalnego amfiteatru. Wiek winorośli na wysokości około 370 metrów nad poziomem morza wynosi od 5 do 30 lat. Plony z hektara w Castellare są bardzo niskie, w rzeczywistości znacznie poniżej specyfikacji maksymalnej wydajności określonej w przepisach DOCG Chianti Classico. Optymalna ekspozycja na słońce, dobry drenaż i gleba, która łączy wapień, galestro i trochę gliny, sprawiają, że wino jest dobrze zbudowane, intensywne i odpowiednie do długiego leżakowania w butelce. Pod koniec lat siedemdziesiątych winnicę kupił wydawca Paolo Panerai. Przeprowadzono natychmiastowy spis winnic i wybrano najlepsze okazy Sangioveto, rodzimej i szlachetnej odmiany Sangiovese, oraz Malvasia Nera, odmiany uważanej za nadającą winorośli szczególny charakter. Na terenie posiadłości posadzono eksperymentalną winnicę we współpracy z Uniwersytetami w Mediolanie i Florencji oraz Instytutem San Michele al'Adige, umożliwiając dalsze badania nad najlepszymi klonami, a także rozmnażanie wyselekcjonowanych winorośli, przy pomocy których można odnowić winnice. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane. wybrano rodzimą i szlachetną odmianę Sangiovese oraz Malvasia Nera, odmianę uważaną za nadającą szczególnego charakteru winorośli. Na terenie posiadłości posadzono eksperymentalną winnicę we współpracy z Uniwersytetami w Mediolanie i Florencji oraz Instytutem San Michele al'Adige, umożliwiając dalsze badania nad najlepszymi klonami, a także rozmnażanie wyselekcjonowanych winorośli, przy pomocy których można odnowić winnice. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane. wybrano rodzimą i szlachetną odmianę Sangiovese oraz Malvasia Nera, odmianę uważaną za nadającą szczególnego charakteru winorośli. Na terenie posiadłości posadzono eksperymentalną winnicę we współpracy z Uniwersytetami w Mediolanie i Florencji oraz Instytutem San Michele al'Adige, umożliwiając dalsze badania nad najlepszymi klonami, a także rozmnażanie wyselekcjonowanych winorośli, przy pomocy których można odnowić winnice. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane. Na terenie posiadłości posadzono eksperymentalną winnicę we współpracy z Uniwersytetami w Mediolanie i Florencji oraz Instytutem San Michele al'Adige, umożliwiając dalsze badania nad najlepszymi klonami, a także rozmnażanie wyselekcjonowanych winorośli, przy pomocy których można odnowić winnice. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane. Na terenie posiadłości posadzono eksperymentalną winnicę we współpracy z Uniwersytetami w Mediolanie i Florencji oraz Instytutem San Michele al'Adige, umożliwiając dalsze badania nad najlepszymi klonami, a także rozmnażanie wyselekcjonowanych winorośli, przy pomocy których można odnowić winnice. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane. Każdego roku na etykietach Castellare reprodukowana jest ilustracja innego ptaka, wybranego spośród zagrożonych wyginięciem i jako znak dbałości firmy o środowisko naturalne. W rzeczywistości stosowanie herbicydów, pestycydów i wszelkich innych produktów chemicznych jest surowo unikane.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz