Champagne Bauchet szampany - Winnica Champagne Bauchet: od ojca do syna. Champagne Bauchet to firma rodzinna przekazywana z ojca na syna od 1920 roku, zlokalizowana w małej wiosce Bisseuil w Szampanii. Cztery pokolenia rodziny uprawiają i zbierają winorośle z wielką starannością i pasją na swojej 34-hektarowej posiadłości. Felicien rozpoczął pracę w 1920 roku, a następnie jego synowie Roland, Raphael i Gerard podjęli wielkie ryzyko, aby zbudować posiadłość jako jedną z największych w regionie Szampanii. Wszystko, od winogron po proces produkcji wina, odbywa się w całości w winnicy. Winiarnia gwarantuje stałą jakość,  winnice są rozmieszczone na 7 różnych terroirach, w tym na Cote des Blancs, Cote des Bar i Montagne de Reims. Główne odmiany winorośli, które tu rosną, to Chardonnay i Pinot Noir. Wielkość rodzinnej winiarni pozwala na produkcję dużych ilości w szerokiej gamie win szampańskich (6 cuvées) i zagwarantowanie stałej jakości godnej wielkich domów szampańskich. Profesjonalne, nowoczesne akcenty z nutą tradycji Bruno Charlemagne zachowuje know-how winiarza, wykorzystując bogactwo swojego terroir, aby rozwijać się w najbardziej profesjonalny i nowoczesny sposób, ale nadal tradycyjnymi metodami, autentycznymi i eleganckimi Szampanami. Dwie nowoczesne prasy o masie 8000 kg służą do wyciskania winogron i zbierania specjalnego soku Cuvee. Fermentacja win odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej o kontrolowanej temperaturze. Następnie, w zależności od szampana, mogą dojrzewać od 2 do 8 lat w podziemnej piwnicy na wino.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz