Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Champagne Pierre Gimonnet & Fils | Cuis - Od 1750 roku pasja i źródło utrzymania rodziny Gimonnet są ściśle związane z winnicami Szampanii. Na początku Gimonnetowie byli plantatorami wina w Cuis i dostarczali swoje plony do handlu w Szampanii. Są „rolnikami i winiarzami”, a nasi przodkowie produkują wino, z pewnością na własny użytek. Ale to właśnie w okresie międzywojennym rozpoczęła się działalność winiarska domu. Kryzys gospodarczy w 1929 r. oznaczał koniec sprzedaży winogron firmie Négoce, która nie mogła oferować przyzwoitych cen. Na początku lat 30. Pierre, nasz dziadek, opublikował swoje pierwsze ceny. Świeży sok winogronowy współistnieje tam z „niemusującym winem z Szampanii” i „starymi szampanami”… Jest wino z „Roualles”, miejscowości bardzo typowej dla Terroir de Cuis. A nietypowa wycena pokazuje, że winnica Champagne nie miała obecnej swobody. Od 1955 roku nasz ojciec, Michel Gimonnet, syn Pierre'a, dołączył do rodzinnego biznesu i zrewolucjonizował produkcję wina. Jego pasja i naukowy duch czynią go pionierem w dziedzinie winifikacji działek w małych kadziach ze stali nierdzewnej, aby zapewnić szacunek dla każdego pochodzenia, identyfikowalność i dokładną wiedzę o każdej „miejscowości”. Wie, jak wyjątkowa jest rodzinna winnica, a jego chłopski zdrowy rozsądek skłania go do produkcji szampanów z duszą, która oczywiście emanuje z ziemi. Dziadek Pierre był ziemianinem, który produkował wino „żeby przetrwać”, bo kilogram winogron nie był wystarczająco opłacalny. Nasz ojciec, Michel Gimonnet, był inicjatorem stylu Pierre Gimonnet & Fils, będącego odzwierciedleniem Côte des Blancs: złożonych i zrównoważonych szampanów, o rzeźbionej elegancji i niepowtarzalnej mineralnej świeżości. Obecnie Dom Champagne Pierre Gimonnet & Fils | Cuis jest nadal własnością rodziny i jest współzarządzany przez nas, Oliviera i Didiera Gimonnetów , dwoje z czwórki dzieci Michela Gimonneta i Françoise Gimonnet Larmandier . Wciąż Champagne Pierre Gimonnet & Fils | Cuis są przekonani, że posiadanie własnej winnicy jest godnym pozazdroszczenia warunkiem lepszego opanowania produkcji twoich win. Jesteśmy przede wszystkim i zawsze winiarzami, którzy dokładnie znają wszystkie nasze działki, jeśli nie wszystkie nasze winorośle, ich zdolność do produkcji takiej lub takiej typowości. Doskonała znajomość naszych licznych upraw winorośli, know-how przekazywane przez poprzednie pokolenia, troska o doskonałość i ciągłe kwestionowanie w obliczu zmian klimatycznych od dziesięcioleci jest tajemnicą konsystencji win House. Oczywiście zawód winiarstwa ewoluował przez 30 lat, Champagne Pierre Gimonnet & Fils | Cuis reagować na zmiany społeczne. Nawet jeśli Champagne Pierre Gimonnet & Fils | Cuis stworzy nowe roczniki, nawet jeśli opakowanie jest dziś ważniejsze niż dla naszych rodziców, nawet jeśli musimy podróżować, aby sprzedawać nasze szampany w ponad 40 krajach, nie zapominamy, że jesteśmy przede wszystkim winiarzami… Najważniejsze są nasze winorośle, nasze korzenie ... Champagne Pierre Gimonnet & Fils | Cuis. Wielowiekowa tradycja, wiedza i poświęcenie zostały przekazane przez trzy pokolenia, a dziś posiadłość znajduje się w niezwykle zdolnych rękach Didiera i Oliviera Gimonnetów. Z 16 hektarami w winnicach Premier Cru i 12 hektarami w winnicach Grand Cru położonych w sercu Côte des Blancs, są one idealnym miejscem do uprawy jednych z najlepszych w regionie winogron Chardonnay. Średni wiek winorośli to około 35 lat, a 80% winnic Grand Cru ma ponad 40 lat. Niezwykle w przypadku szampana, Gimonnet butelkuje i przechowuje swoje rezerwowe wina, aby nadać większej złożoności Cuis 1er Cru NV; W tej mieszance Brut cuvée można dodać cztery lub nawet pięć lat win rezerwowych.
Wyszukaj ponownie to co szukasz