Château Fombrauge GRAND CRU CLASSÉ DE SAINT-EMILION CHÂTEAU obszar 55 hektarów wspaniałych upraw winorośli. Chateau Fombrauge Saint Emilion to niezwykła okolica nadaje charakterystycznemu charakterowi château Fombrauge terroir. Dzięki różnych glebach, oczywiście, ponieważ asteriated wapienia z trzeciorzędu, białej gliny i molassic białych skał, które ją tworzą, ale również na wielu wystawach, która daje wina jego złożoności Fombrauge i tożsamości. Chateau Fombrauge jest rzeczywiście prawie niepowtarzalnym, dzięki swojej powierzchni potrafi wykorzystać tę decydującą jakościową wartość dodaną. Właśnie z tego połączenia gleb, prawie unikatowego dla Saint-Emilion, rodzą się jakość i specyfika Château Fombrauge. Ale bogactwo Chateau Fombrauge terroir byłoby niczym bez użycia precyzyjnych technik winnych. Obszar ten korzysta z najbardziej zaawansowanych technologii, takich jak dron, narzędzie potężnej wydajności do prowadzenia winnicy. Dzięki zastosowaniu tej nowej technologii wigor winny jest mierzony i precyzyjnie mapowany. Prowadzi to do wykrycia zmienności wewnątrzkomórkowej i rozwoju programów zarządzania kulturą, biorąc pod uwagę te niejednorodności. Jest to naturalnie następstwem wzrostu jakości i poprawy wpływu na środowisko. Oprócz zastosowania najnowszych technologii, Château Fombrauge pracuje nad zapewnieniem dużej części pracy przy użyciu najbardziej tradycyjnych metod: wykorzystania trakcji zwierzęcej i ręcznego zbioru w małych skrzyniach. Ale ta kultura precyzji i doskonałości w winnicy jest naturalnie spotykana w winnicy: sortowanie stołów przed i po destemmingu; fermentacja grawitacyjna w drewnianych kadziach; maceracja pre-fermentacji; ręczne dziurkowanie, opróżnianie w beczkach z dębu francuskiego, z czego 50% jest nowe. Tak więc, aby przeprowadzić wysokiej jakości winifikację, Château Fombrauge ma szeroką gamę pojemników: drewniane kadzie, kadzie cementowe, słoiki ze stali nierdzewnej i terakoty. Zastosowanie tych 4 rodzajów pojemników umożliwia jednocześnie najlepsze wykorzystanie ekspresji owoców, przy jednoczesnym wykorzystaniu struktury tanicznej. Wreszcie, połączenie, niezbędny krok w Bordeaux, odbywa się w ścisłej współpracy między zespołami Château Fombrauge i Michela Rollanda, eksperta enologa, uznanego na całym świecie. W tym samym duchu selekcja działek i wybór między działkami trwa nadal w winnicy, gdzie różnorodność pojemników umożliwia poddawanie winorośli objętości od baryłki do kadzi o pojemności 90 hl. Te małe i średnie pojemniki mogą izolować partie jako możliwie jednorodne, biorąc pod uwagę odmianę winogron, dojrzałość i zdrowie winogron, wiek winorośli. Chateau Fombrauge wypuszcza wspaniałe smaki pozwalające pokochać wina z Saint Emiliion.

Bernard Magrez poświęcił całe życie dążeniu do doskonałości smaku wina. Czterdzieści lat pasji do winorośli, prób wzniesień i upadków a teraz to czas który pozwala przekazać doskonałość w winach.

BERNARD MAGREZ, Jedyny włąściciel 4 Grand Crus Classes w Bordeaux

Château Magrez Fombrauge GRAND VIN DE BORDEAUX - SAINT-EMILION

Château Magrez Fombrauge SAINT EMILION GRAND CRU

Prélude de Fombrauge SAINT-EMILION GRAND CRU

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz