Cielo e Terra to wspólne przedsięwzięcie dwóch rodzin, Cielo, które od ponad wieku produkują wino w Veneto, Apulii i Cantina Sociale Colli Berici. Opierając się na zasobach winnic Colli Berici, w połączeniu z umiejętnościami winiarskimi rodziny Cielo, ich partnerstwo konsekwentnie produkuje wina o fantastycznym stosunku jakości do ceny, zarówno z rodzimych, jak i międzynarodowych odmian. Poszczególni plantatorzy winorośli dostarczają swoje winogrona do winnic na podstawie osobistych kart zawierających wszystkie dane identyfikacyjne obszarów produkcji. Podczas zbiorów odpowiedzialny agronom weryfikuje stopień dojrzewania winogron i odpowiednio ustala termin zbiorów. Po przybyciu do winnicy winogrona są wybierane według rodzaju, obszaru pochodzenia i zawartości cukru, ponieważ te wskazania mają zasadnicze znaczenie dla określenia potencjału jakości wina. Każda kiść jest przycinana w celu zwiększenia koncentracji, winogrona zbierane są ręcznie. Nowoczesna fermentacja z kontrolowaną temperaturą zapewnia zachowanie wszystkich jasnych, świeżych owoców winogron i przeniesienie ich do ostatecznego wina. Cielo e Terra ma dwa silne korzenie w regionie Veneto w północno-wschodnich Włoszech. Pierwsza to rodzina Cielo: historia 4 pokoleń. Druga, spółdzielnia Cantine dei Colli Berici, zrzeszająca ponad 2000 winiarzy. W 1908 Giovanni Cielo, założyciel, kupił małą posiadłość w Montorso, z widokiem na zamki Romea i Julii. Dziadek Pietro rozwinął biznes winiarski i uratował majątek podczas wojny. Był świetnym komunikatorem, głęboko zaangażowanym w odpowiedzialność społeczną. Tymczasem po wojnie miejscowi winiarzy postanowili połączyć siły i założyć spółdzielnię Cantine dei Colli Berici Sca. Trzecie pokolenie Cielo, Giovanni, Renzo i Piergiorgio, przejęło stery w latach 60-tych. Innowacje i zaangażowanie sprawiły, że winnica cieszy się dobrą reputacją w całych Włoszech. Wraz z czwartym pokoleniem, Pierpaolo i Luca, winnica Cielo dołączyła do Cantine dei Colli Berici i została przemianowana na Cielo e Terra (Sky and Earth). To udany związek między firmą rodzinną a spółdzielnią. Reprezentując ponad 2000 plantatorów winorośli i 3700 hektarów winnic, spółdzielnia Cantine dei Colli Berici chciała być zaangażowana w butelkowanie i sprzedaż wina luzem. Rodzina Cielo pragnęła mieć lepszą kontrolę nad łańcuchem dostaw i podejść do niego w sposób bardziej innowacyjny i zintegrowany: od winnicy po rynek.Głównym celem joint venture była ochrona lokalnej różnorodności i zapewnienie wartości godziwej w całym łańcuchu dostaw i w różnych rocznikach. W ciągu ponad 20 lat Cielo e Terra zrobiło prawdziwy impuls. Podniósł się z 5 do 75% kontyngentu eksportowego i obecnie jest obecny na ponad 60 rynkach głównie z dobrymi winami (IGT i DOC).Winiarnia stała się również liderem w zakresie praktyk zrównoważonego rozwoju, realizując projekty wspierające ludzi i pomagające planecie.