Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Domaine Haut Marin jest wynikiem ponad stuletniej pracy i poświęcenia około trzech pokoleń rodziny Prataviera-Jegerlehner w Gaskonii. Wyjątkowe terroir regionu umożliwia im tworzenie wyjątkowych i eleganckich win. Jean i Dennis Jegerlehnerowie, trzecie pokolenie rodziny, zbudowali pierwszą piwnicę w 1960 roku i rozbudowali winnice. Ich córka Elisabeth również weszła na pole winiarskie i razem rozszerzyli posiadłość na 160 hektarów. Rodzina po raz pierwszy butelkowała wino w 2003 roku. Obecnie produkuje około 1 300 000 butelek rocznie, z czego prawie 50% jest eksportowane do różnych krajów. Nieustannie podejmowane są wysiłki, aby rosnąć i rozwijać winnicę. Winnice znajdują się w centrum apelacji Bas Armagnac. Gliniasta i wapienna gleba pomaga w uprawie słodkich, owocowych winogron do produkcji win. Na terenie osiedla stosuje się zrównoważone metody, w tym uzdatnianie wody w celu ochrony winorośli, pestycydy nie mogą spaść na ziemię i stosuje się wyłącznie naturalne nawozy organiczne. Aby zachować aromat winogron, zbiór odbywa się zwykle w nocy. Aby uzyskać dobrej jakości wina, tłoczenie odbywa się za pomocą azotu, a następnie wino dojrzewa przez trzy miesiące w betonowych i stalowych kadziach. Główne odmiany winorośli, które tu rosną to Colombard, Sauvignon blanc, Ugni-blanc, Merlot, Tannat, Syrah, Chardonnay, Gros Manseng, Petit Manseng, Cabernet i Cabernet Franc. Najlepsze winogrona są wykorzystywane do produkcji najwyższej jakości win czerwonych, białych i różanych.
Wyszukaj ponownie to co szukasz