Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Hendry Ranch jest własnością rodziny Hendry od 1939 roku; jest to historia historyczna, jeśli chodzi o rodziny winnic Napa, ale należy wziąć pod uwagę, że winnica istnieje na miejscu od 1859 roku – założona przez winiarzy i braci Fredericka i Johna Sigristów. To miejsce jest jedną z wcześniejszych komercyjnych winnic Napa Valley (biorąc pod uwagę, że George Yount założył pierwsze winnice w Napa Valley zimą 1838/1839). Nieruchomość ma fascynującą historię uprawy winorośli, aw następnych latach stała się jedną z największych winnic w Napa (a później domem dla winnicy Sigrist Bros). Na początku lat osiemdziesiątych XIX wieku posiadłość ta była własnością Johna Buhmana (długoletnia rodzina, której spadkobiercy nadal mieszkają w dolinie: odniesienia do winnicy Buhman Estate) i rodaka, George'a Bartha. Ze starych zapisów prasowych Barth brzmi trochę jak postać. Oprócz rancza Sigrist był właścicielem kilku posesji, salonu i hotelu (gdzie utrzymywał ceglane sklepienie służące Niemcom w mieście) i prawie ukończył nowy budynek browaru, który spłonął w 1881 roku. Zadłużony i ścigany przez wierzycieli, wkrótce opuścił rodzinę, opróżnił sejf i na kilka lat opuścił miasto, by wrócić do rodzinnych Niemiec. Podczas jego nieobecności żona ogłosiła bankructwo, a różne posiadłości, które pozostawił, zostały sprzedane – chociaż Barth w końcu wrócił po kilku latach i podjął próby odzyskania swoich starych posiadłości. Pod koniec lat 80. i w latach 90. filoksera zniszczyła pnącza rosnące na ranczo (nie po raz pierwszy filoksera stała się poważnym problemem w Dolinie Napa – ponad 100 lat później w latach 80. i 90. filoksera ponownie zniszczyła znaczna część winorośli doliny. Szybko do przodu dziesięciolecia; George W. Hendry był profesorem agronomii i wykładał zarówno na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, jak iw Davis. Był człowiekiem o wielu talentach i zainteresowaniach, w tym rolnictwie, fotografii, podróżach i historii. W latach dwudziestych podróżował po świecie studiując, a następnie dokumentując liczne praktyki rolnicze. Później studiował materiały roślinne osadzone w cegłach adobe w starych kalifornijskich budynkach w stylu hiszpańskim – dokumentując wczesne odmiany pszenicy i szkodniki pszenicy w Kalifornii. Opracował także nowe rodzaje upraw, w tym odporny na suszę jęczmień California Mariout (który miał wyższe plony w porównaniu z innymi odmianami) i odmianę Double Dwarf Marlo (odporną na zgniliznę korzeni). A w 1926 roku w grudniowym wydaniu California Historical Society Quarterly ogłoszono, że George W zlokalizował stary znak graniczny, umieszczony w 1773 roku z rozkazu króla Hiszpanii w tym czasie, aby zaznaczyć granicę między górną i dolną Kalifornią lub w rzeczywistości wyznaczając granice między franciszkańskim i dominikańskim obszarem kontroli misji. Krzyż ten postawił franciszkanin Francisco Palao, który był także założycielem Mission Dolores w San Francisco. Do czasu odkrycia George'a ten fizyczny znacznik graniczny zaginął w tykającym zegarze czasu. Dzisiejsza granica Meksyk/USA znajduje się obok Tijuany – około 30 mil na północ od tego pierwotnego znacznika granicy. George W i jego żona Margaret nabyli starą posiadłość Sigrist w 1939 roku – w tym czasie 6-hektarowa część posiadłości była jeszcze obsadzona winoroślą Zinfandel z 1900 roku. Niestety George zmarł niespodziewanie w 1944 roku na atak serca pozostawiając Margaret (zmarła w 1991 roku). ) aby wychować swoich dwóch synów, George'a i Andrew i jednocześnie nadal nadzorować ranczo (winogrona były sprzedawane do winnicy Christian Brothers Winery). George ukończył studia licencjackie i magisterskie na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley i ostatecznie stał się jednym z wiodących światowych projektantów cyklotronów (często używanych w szpitalach do leczenia raka). Pomimo zaangażowania czasowego w projektowanie i pracę z cyklotronami, George przez całe życie był bardzo zaangażowany w ranczo i podjął wczesną decyzję o wyrwaniu pozostałych drzew owocowych i rozpoczęciu sadzenia winogron.
Hendry Vineyard znajduje się na północ od dzielnicy Carneros; ich własność ma kilka różnych typów gleb i mikroklimatów. W rezultacie wszystkie części ich winnic są wyznaczane blokowo w oparciu o te cechy. Dzięki temu Hendry może naprawdę mikro zarządzać swoimi winami i produkować rodzaj wina najlepiej dopasowany do specyficznych cech bloku. Na terenie znajdują się 203 ha, z czego 117 jest obsadzone. Winnice są następnie podzielone na 49 unikalnych bloków, z których każdy jest zarządzany i kontrolowany oddzielnie, zarówno w winnicy, jak i w winnicy. Woda jest problemem w tym kawałku doliny, a Hendry ma tendencję do uprawiania na sucho swoich winnic po tym, jak winorośl jest już dobrze ugruntowana, zwykle po 5 lub 6 latach. Jego winnice są niezwykle różnorodne, od chłodniejszych, wilgotniejszych regionów w pobliżu lokalnego potoku po wyższe, suche tereny. George prowadził rejestry opadów deszczu na terenie posiadłości przez ostatnie 50 lat i przeciętnie zauważył, że jego winnica otrzymuje dziś kilka centymetrów więcej deszczu niż wtedy, gdy zaczął to prowadzić. Na przestrzeni lat winogrona z Hendry Ranch zostały zakupione przez wiele znanych winnic, w tym Robert Mondavi (również do użytku w Opus One), Kent Rosenblum, Peter Franus i Genevieve Janssens za jej wina Portfolio i inne. Siostrzeniec George'a, Mike Hendry, nadzoruje zarządzanie winnicami od 2001 roku. Produkuje również bardzo ograniczone wina produkcyjne pod swoją marką Mike & Molly Hendry.
Wina + Winiarstwo Ich winnica z przepływem grawitacyjnym o powierzchni 22 000 stóp kwadratowych jest najnowocześniejsza. Intrygująca część wystroju winnicy obejmuje drugie piętro. Drugie piętro owija się wokół otworów szczytów stalowych zbiorników. Zbiorniki są wbudowane w projekt winnicy - eliminując potrzebę wspinania się po drabinach, aby dostać się na szczyt zbiorników lub potrzeby pomostów. Posiadają również własną linię do butelkowania, co sprawia, że jest to bardzo wygodne do butelkowania zarówno własnych win, jak i kilku niestandardowych klientów na miejscu. George przeprowadził testy na swoich starszych Chardonnayach, które były butelkowane z korkami. Zauważył różne stopnie utlenienia każdego z win, a także wpływ na smaki. Innymi słowy, wina te nie starzały się konsekwentnie. Przeprowadził również ślepe testy degustacyjne na niektórych członkach swojego klubu winiarskiego między winami zakręcanymi a winami butelkowanymi z korkami (to samo wino, te same roczniki). Dowiedziawszy się, że większość ludzi wybrała wersje z zakrętką i na podstawie swoich badań starszych chardonnay, teraz rozlewa swoje lżejsze wina białe, Chardonnay i niektóre z jego jaśniejszych czerwonych, z zakrętkami. Zauważył, jak zakrętki utrzymują świeżość wina, zachowują „owocowość i wydłużają okres przydatności do spożycia”. Zapożyczając się z terminologii winnej George podczas robienia wina trzyma trzy „bloki” blisko kamizelki: trzymaj alkohol pod kontrolą, produkuj wytrawne wina – nie słodkie i nie pozwól dębowi przejąć kontroli nad smakami. George jest również pasjonatem tego, jak wino powinno łączyć się z jedzeniem i przedstawia sugestie dotyczące łączenia dla każdego z win, które skosztujesz. Jeśli Twoja wycieczka jest bliżej pory lunchu, możesz poczuć się dość głodny, po prostu słuchając jego rad dotyczących parowania, a on niezmiennie poleci pobliską restaurację La Taquiza. George uprawia Albariño, hiszpańską odmianę bardzo rzadką w Dolinie Napa (tylko kilku producentów produkuje wino z tej odmiany w okolicy). Jest to odmiana, która rośnie w chłodniejszych regionach przybrzeżnych południowo-zachodniej Hiszpanii, a chłodniejsza południowa część Napy jest idealnym miejscem do uprawy tego winogrona. Jest to wino o lżejszym stylu, które jest dość bogate w kwas. Na podniebieniu zazwyczaj widać nuty kwiatu cytrusów i pomelo; to wino będzie dobrze komponować się z różnymi owocami morza, zwłaszcza ze skorupiakami. George używa tego wina również do robienia dressingów do sałatek (składniki: wino Albariño, oliwa z oliwek i odrobina cytryny). Ciekawym porównaniem jest jego niedębowe Chardonnay i jego sfermentowane w beczce Chardonnay. Dość łatwo zauważyć różnice kolorystyczne między dwoma winami, a aromaty i smaki są wyraźnie różne. Nie dębowe Chardonnay jest prawdziwą odmianą tego winogrona, podczas gdy wersja dębowa zapewnia bardziej zaokrąglone usta i dodatkowe smaki nadawane dębowi, w tym orzechowe, migdałowe i pikantne nuty korzenne. Zwykle nie pijemy dużo Pinot Noir, ale Pinot Noir George'a jest całkiem atrakcyjny. Z tą różnorodnością zgadza się on z teorią „mniej znaczy więcej”, ponieważ to wino wykazuje mniejszą intensywność, ale raczej szerszą gamę smaków lub, jak mówi: „Staram się, aby Pinot Noir był złożony, a nie macho”! Wino to było fermentowane przy użyciu dzikich drożdży. Hendry Pinot Noir z 2006 roku ma elegancki nos z nutami lekko pieczonej wiśni i przypraw do pieczenia. To bardzo dobrze zbalansowane wino o długim finiszu. Wiele win jest oznaczonych konkretnym numerem bloku i zawiera owoce tylko z tego konkretnego bloku. Dzięki 11 odmianom sadzonym na miejscu Hendry tworzy różnorodne wina. Inne wyróżniające się produkty to Primitivo, kilka Zinfandelów i klonów butelkowanych z odpowiednimi nazwami bloków źródłowych, mieszanka Bordeaux i ich „największe wino”, Cabernet Sauvignon. Wszystkie ich wina są wyjątkowe w rozsądnej cenie jak na standardy Napa.
Wyszukaj ponownie to co szukasz