Kavalan Whisky Taiwan 威士忌台湾 - Producent Win
Kavalan Whisky Taiwan 威士忌台湾 czerpie wodę ze źródeł Snow Mountain i Central Mountains, które są bardzo świeże, kremowe i czyste. To jeden z powodów, dla których Kavalan Whisky Taiwan 威士忌台湾smakuje tak dobrze. Kavalan Whisky 威士忌台湾wykorzystuje jęczmień który podczas kiełkowania wydziela enzym diastazę, który powoduje, że skrobia w jęczmieniu jest rozpuszczalna, a zatem przygotowuje ją do przekształcenia w cukier. Przez cały ten okres jęczmień musi być obracany w regularnych odstępach czasu w celu kontrolowania temperatury i szybkości kiełkowania. Kavalan Whisky 威士忌台湾 słód jest kruszony w młynie w celu odsłonięcia cukru. Na przykład, przed piciem kawy, należy zmielić ziarna kawy. King Car Group produkuje kawę od dziesięcioleci. Stosujemy tę samą technikę. Proces zacierania polega na ekstrakcji cukru ze stałych słodów na ciecz przez dodanie gorącej wody. Słodka woda nazywa się "brzeczką". Przed następnym procesem konieczne jest obniżenie temperatury brzeczki. Jeśli jest za gorąco, drożdże zostaną zniszczone przed rozpoczęciem fermentacji. Drożdże dodaje się do brzeczki, zamieniając cukier w alkohol, a także niewielkie ilości kongeneru smakowego. W destylarni Kavalan 威士忌台湾znajdują się warstwy z płaszczem pokrywające zewnętrzną część butów. Są używane do kontrolowania temperatury. Jeśli temperatura nie jest monitorowana, może to zaszkodzić pożądanemu smakowi. Metoda podwójnej destylacji stosowana jest w destylarni Kavalan威士忌台湾. Zazwyczaj fotosy pracują w parach. Pierwsza destylacja polega na oddzieleniu alkoholu od wody. Druga składa się z trzech części: foreshotu (pierwszego ducha, który zstąpił z martwej linii), serca i zwodów (ostateczny duch z martwego ciała). Najlepszą część serca zbiera się i napełnia beczkami do dojrzewania. Wybór beczek jest bardzo ważny dla smaku whisky. Jednak bez wysokiej jakości nowej marki (nowo destylowana whisky) nie można wyprodukować wysokiej jakości whisky. Nasza nowa marka jest bardzo czysta, co jest jednym ze sposobów, w jakie produkujemy najwyższej jakości whisky. Magazyny Kavalan Whisky posiadają 5 kondygnacji. Ponieważ Tajwan jest gorący, duchy szybciej wydobywają smak dębu. Nawet w młodym wieku whisky Kavalan jest bardziej dojrzały od innych w podobnym wieku. Mieszanie to mieszanie whisky z różnych beczek. Gdy whisky są oceniane przez naszego blendera, aby osiągnąć najwyższą doskonałość, są mieszane w celu wytworzenia whisky o stałym smaku. Gdy Kavalan Whisky osiągnie pożądany stopień dojrzałości, wybrane beczki zostaną opróżnione, a woda Kavalan zostanie dodana, aby uzyskać odpowiednią ilość alkoholu według objętości. Wreszcie, w pełni spreparowana single malt jest butelkowana. Sztab ludzi z pasji tworzenia smaku idealnego poświęca większość swojego życia dla innych aby móc przekazać smak niepowtarzalny a zarazem perfekcyjny i uwielbiany. Kavalan Whisky tworzy najlepsze Whisky na świecie a Szkoci w niedługim czasie będą naśladować mistrzów z Kavalan.