Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Kumeu River Auckland Winnica założona w 1944 roku przez Micka Brajkovicha, żonę Katé i syna Maté, Kumeu River była jednym z pierwszych pionierów w Auckland w Nowej Zelandii, dzięki czemu zyskała reputację światowej klasy regionu winiarskiego. Wciąż należąca i zarządzana przez rodzinę firma Kumeu River nadal wyznacza nowe granice: winiarz Michael Brajkovich został pierwszym nowozelandzkim członkiem prestiżowego Instytutu Mistrzów Wina w Londynie i od blisko 20 lat testuje i promuje zamknięcia nakręcane. Historia Kumeu River Wines rozgrywa się ponad pół wieku temu, kiedy pierwsze pokolenie rodziny Brajkovich przybyło do Nowej Zelandii. W 1938 r. Maté Brajkovich wyemigrował z matką Katé i dwiema siostrami, Frances i Nevenką, z Dalmacji w południowo-zachodniej Chorwacji do Nowej Zelandii. Jego ojciec, Mick, był tam już od roku, pracując na północnych polach gumy Kauri. Po trzech latach edukacji publicznej, podczas których nauczył się angielskiego, Mateusz opuścił szkołę i dołączył do swojego ojca, kopiącego gumę Kauri. Dwa lata później rodzina przeniosła się na farmę mleczną, a następnie do Henderson w West Auckland, gdzie pracowali w sadach i winnicach. Do 1944 roku zaoszczędzili wystarczająco dużo pieniędzy, aby kupić ziemię w Kumeu. W 1957 Maté poznał swoją żonę Melbę Sutich, której dziadkowie również wyemigrowali z Chorwacji do Nowej Zelandii. Mate i Melba pobrali się w 1958 roku, a wraz z rozwojem winnicy i winnicy rozwijała się rodzina. Michael urodził się w 1960 r., następnie Marijana w 1961 r., Mediolan w 1963 r. i Paul w 1967 r. Dla dzieci wychowanie w winnicy ustanowiło mocny fundament wiedzy i umiejętności branżowych, które przeniosą winnicę na nowy poziom sukcesu W nadchodzących latach dla 1979 był przełomowy dla Kumeu River, kiedy Brajkovichowie nastawili się na odmiany: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir i Merlota. Kiedy Michael, Milan i Paul bardziej zaangażowali się w rodzinny biznes w latach 80., Brajkovichowie nadal skupiali się na jakości i reputacji; winnica zmieniła nazwę na Kumeu River Wines w 1986 roku i zaczęła produkować Chardonnay w stylu inspirowanym Burgundią, który zawierał rodzime drożdże, przedłużone starzenie osadu i fermentację malolaktyczną. W rezultacie powstała seria win, które są innowacyjne, wyróżniające się i niepowtarzalne zarówno pod względem stylu, jak i jakości dla Nowej Zelandii. Obecnie Kumeu River produkuje 250 000 butelek rocznie z 30 hektarów (74 akrów) winnic w Kumeu.
Kumeu River Coddington Vineyard Chardonnay Kumeu River
Kumeu River Ray's Road Chardonnay Kumeu River
Kumeu River Estate Chardonnay Kumeu River
Wyszukaj ponownie to co szukasz