Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Marti Berdugo Ribera del Duero producent doskonałych win z Ribera del Duero od 1988 roku. Z dokumentów znajdujących się w posiadaniu rodziny wynika, że nasza posiadłość skierowana na południe, nad brzegiem rzeki Duero na wschód od miasta Aranda, była wykorzystywana do uprawy winogron od co najmniej 200 lat. Sercem winnicy Marti Berdugo Ribera del Duero jest rodzina. Produkcja wina została wznowiona, kiedy Josefina Martín Berdugo posadziła nowe winorośle z pomocą i wsparciem swojego męża Enrique i ich trojga dzieci Antonio, Bruno i Pepy. Od lewej do prawej Antonio odpowiada za codzienne operacje. Enrique wycofał się z życia w medycynie. Bruno to odnoszący sukcesy projektant, którego talent jest widoczny w całej winnicy. Josefina, której inwestycje w ziemie przodków sprawiły, że nasze wina stały się rzeczywistością, jest siłą napędową tego rodzinnego przedsiębiorstwa. Pepa, najmłodsza członkini, dzieli swój czas między zajęcia zawodowe i wizyty w posiadłości. W pierwszych latach rozwoju winnicy Marti Berdugo Ribera del Duero producent odsprzedawał winogrona innym winnicom. Szybko okazało się, że winnica Marti Berdugo Ribera del Duero potrafi koncentrować smaki i aromaty w winogronach. Następnie podejście Marti Berdugo Ribera del Duero skoncentrowało się na wykorzystaniu tego potencjału do produkcji coraz bardziej rozpoznawalnych i wyjątkowych win. Nowe plantacje rozpoczęły się pod koniec lat 80., a do 1990 r. ukształtowała się nasza jedyna winnica. Nadchodzi taki moment, w którym wiek winnicy zaczyna płacić za wysoką jakość dywidendy, a eksperci zgadzają się, że dzieje się to po 30 latach. W pierwszych latach rozwoju winnicy sprzedawaliśmy nasze winogrona innym winnicom. Szybko okazało się, że nasza winnica potrafi koncentrować smaki i aromaty w winogronach. Następnie nasze podejście skoncentrowało się na wykorzystaniu tego potencjału do produkcji coraz bardziej rozpoznawalnych i wyjątkowych win. Przewidując czas, kiedy owoce winnicy staną się wyjątkowe, w 2000 roku zbudowano nowoczesną winiarnię. Została zaprojektowana tak, aby wykorzystywać grawitację do przenoszenia winogron do zbiorników fermentacyjnych. To najdelikatniejsza i najmniej inwazyjna metoda, która chroni jakość owoców.
Wyszukaj ponownie to co szukasz