Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Paul John Whisky to marka indyjskiej whisky single malt i whisky single cask, z regionu Goa Wyprodukowana przez Johna Distilleriesa i wprowadzona na rynek w Londynie w Anglii. Whisky Paul John jest produkowane z indyjskiego słodu jęczmiennego i, w niektórych odmianach postanowiono używać szkockie torfy z importu, destylowane w tradycyjnych miedzianych kotłach, a następnie dojrzewa w beczkach Charred American Oak. Paul John Single Malt Whisky został po raz pierwszy wprowadzony na rynek w 2012 roku w Wielkiej Brytanii. Po wszechogarniającej odpowiedzi i uznaniu Whisky Connoisseurs i Whiskey Lovers w Wielkiej Brytanii, Paul John Single Malt został wprowadzony w całej Europie, w tym we Francji, Niemczech, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Szwecji, Polsce i Belgii oraz krajach skandynawskich, gdzie konsumowane są whisky Single Malt z pasją. Spośród rynków poza Europą, Paul John Single Malt Whisky jest dostępny w USA, Australii, Nowej Zelandii, Tajwanie, Singapurze, Malezji i Indiach. W Indiach Paul John Single Malt Whisky został z powodzeniem wprowadzony na rynek w Goa region Whisky Indii w roku 2013, a następnie w Bangalore w 2015 roku. Whisky Paul John obecnie jest dostępna w Delhi, Bombaju, Pune, Chandigarh, Hyderabad (Telangana), Chhattisgarh, Także Daman, Assam, Pondicherry, Karnataka. Paul John Whisky destylarnia single malt znajduje się w Goa region Whisky Indii z siedzibą w Bangalore (Bengaluru – aglomeracja w południowych Indiach)
Gorzelnia Paul John Whisky ma jeden zestaw miedzianych naczyń (mycia i spirytusu), które mogą wytwarzać 3000 litrów dziennie. Paul John Whisky z Goa dojrzewa w klimatyzowanej podziemnej piwnicy, która ma około 10 000 beczek Bourbon. Paul John Whisky produkowała whisky blended od jej założenia w 1992 roku, ale zdecydowała się na produkcję whisky single malt w 2008 roku z zamiarem wejścia na rynek premium. Mistrz gorzelnik Michael John (bez związku z założycielem Paulem Johnem) zdecydował się użyć składników indyjskich w pierwszym butelkowaniu, aby nadać charakter whisky z Indii. Produkcja Paul John Whisky miało odchylenie o 5%, niższe niż standardowe 8% dla większości whisky. Stwarza to słodszy smak w produkcie końcowym. Whisky umieszczana jest w beczkach z 55% abv, ale siła alkoholu wzrasta wraz z wiekiem z powodu ciepła, co daje produkt końcowy o 57%. Goa region Whisky Indii ma tropikalny klimat monsunowy i znajduje się w strefie tropikalnej, w pobliżu Morza Arabskiego, przez większość roku panuje tam gorący i wilgotny klimat. Miesiąc maj to najgorętsze, dzienne temperatury powyżej 35 ° C (95 ° F) w połączeniu z wysoką wilgotnością. Deszcze monsunowe przybywają na początku czerwca i trwają do końca września. Goa region Whisky Indii ma krótki sezon zimowy od połowy grudnia do lutego. Te miesiące są oznaczone nocami w temperaturze około 21 ° C (68 ° F) i dniami o temperaturze około 28 ° C (84 ° F) z umiarkowanymi ilościami wilgoci. Gorąca pogoda sprawia, że whisky szybciej dojrzewa w Indiach niż w Europie czy w Stanach Zjednoczonych. Frakcja utracona w wyniku odparowania podczas starzenia się, znana jako udział aniołów, jest również wyższa w Indiach, 10-12% rocznie, niż w Szkocji, gdzie roczna strata na skutek parowania wynosi około 2%. Pozostawia to wieprza z pozostałymi 150 butelkami, po trzech latach, w porównaniu do około 350 w Szkocji. Michael John opisuje to w ten sposób: "Whisky dojrzewająca w tych temperaturach po prostu nie może być poddana starzeniu się w oczekiwanym czasie z użyciem Scotch, nawet próba dojrzewania naszej whisky przez 10 lat pozostawi w butelce zaledwie butelkę płynu. ciepło faktycznie przyspiesza proces dojrzewania, w wyniku czego whisky, który dojrzewał przez zaledwie 4-5 lat - tak jak w przypadku Paula Johna Edited i Brilliance - jest odpowiednikiem szkockiej, która była w wieku około 15 lat " Paul John Whisky każda kropla jest delikatna jak perła na żądle, a złote fale zderzają się z pulsującymi przyprawami z Indii - jeden z najbardziej wszechstronnych alkoholi na stole to jeden z najbardziej uniwersalnych napojów spirytusowych: 6-rzędowy jęczmień używany w słodzie Jest uprawiany w szczególności w podgórzu Himalajów i jest zbierany latem w celu osiągnięcia doskonałej dojrzałości, w przeciwieństwie do dwurzędowego jęczmienia pochodzącego ze Szkocji. Odważność jest podziwiana przez dużo więcej protein i garbników, w wyniku czego występuje dużo kwasów tłuszczowych To dodaje charakteru. " Paul John Whisky od kiełkowania do słodowania i łuszczenia się tych specjalnych ziaren jęczmienia ma charakterystyczny zadymienie i smak, podczas gdy filtrowanie bez schładzania pomaga zachować oryginalny kolor i smak, a dla Peated Whisky, Torf importowany jest ze Szkocji - Islay i Aberdeen. Jest wytrzymywany, ponieważ pomaga w szybszym dojrzewaniu z udziałem anioła o 8%, niż jakakolwiek inna whisky wyprodukowana w chłodnym klimacie. Podwójna destylacja single malta w tradycyjnie zaprojektowanych miedzianych naczyniach sprawia, że duch staje się wyraźny, bogaty, pełny -Kwiatowy smak.
Wyszukaj ponownie to co szukasz