Pierre Ferrand Cognac - Producent Win
Pierre Ferrand Cognac koniaki z Francji. Maison Ferrand jest wynikiem spotkania w 1989 roku między Alexandrem Gabrielem i jedną z najstarszych rodzin uprawy winorośli w regionie Cognac. Intencją Alexandrea Gabriela było tchnąć nowe życie w koniaki Ferranda i uczynić go najlepszym na świecie koniakiem. Celem Pierre Ferrand Cognac tworzenia doskonałego karniaku było powrócenie do krzeni tradycji, czyi zachować odwieczne, oparte na rzemiośle metody produkcji, które były światem niezależnym od technik produkcji masowej i starał się przywrócić na rynek prawdziwą ekspresję Grande Champagne - znanego jako najlepszy region Cognac - wielkiego terroir. Emisja Pierre Ferrand Cognac, autentyczności i charakteru to podstawowe wartości, na których Maison Ferrand zbudowała swoją działalność. Najpierw z koniakiem, a następnie z innymi wyrazistymi duchami takimi jak gin, których szczególny charakter opiera się na unikalnej metodzie produkcji, a rums z którym dojrzewają za pomocą bardzo specjalnej techniki. Obecnie Pierre Ferrand Cognac czyli Maison Ferrand jest wysoce cenioną firmą, która rozpowszechnia swoje dobre duchy Pierre Ferrand Cognac w ponad 40 krajach, w niektórych najbardziej prestiżowych sklepach na świecie. Maison Ferrand opiera się na dynamicznym zespole ludzi, którzy żywo interesują się tym, co robią. We Francji główna siedziba firmy Pierre Ferrand Cognac a zakład produkcyjny znajdują się w winnicach Charente, w XVIII-wiecznym zamku Bonbonnet w Ars. Firma Maison Ferrand poczyniła znaczne inwestycje, aby spełnić rygorystyczne wymagania jakościowe i wspierać jej ekspansję: zakład produkcyjny jest jednym z najbardziej wydajnych w regionie i obejmuje ultranowoczesną halę mieszania, która została odsłonięta w 2004 roku. Maison Ferrand jest współwłaścicielem Logis dAngeac, 100-hektarowej (247-hektarowej) winnicy w sercu Grande Champagne, w której znajduje się destylarnia pochodząca z 1776 roku. Oprócz głównej siedziby Pierre Ferrand Cognac w Ars, Maison Ferrand ma również biuro w Viroflay w regionie paryskim.