Przepraszamy za niedogodności.
Wyszukaj ponownie to co szukasz
Ruggeri jest jedną z najważniejszych winnic Valdobbiadene. Został założony w 1950 roku przez Giustino Bisol i wyraża jedne z najlepszych Prosecco denominacji. Rodzina Bisol ma długą historię i głębokie korzenie w kulturze tego terytorium. Nazwa Bisol i ich właściwości pojawiały się na starych mapach, w samym centrum strefy Cartizze. Dziś firmą zarządza Paolo Bisol, wspierany przez swoich synów Giustino i Isabellę. Są właścicielami jednych z najpiękniejszych winnic w okolicy. Pomiędzy nimi mała posiadłość o powierzchni 20 hektarów w Cartizze, w pobliżu strefy Montello i kilka ważnych upraw w San Pietro di Barbozza, Santo Stefano, Saccol. Ziemie te reprezentują najwyższą jakość nominału Prosecco. Rośliny uprawiane są z dbałością i poszanowaniem środowiska, a ich winogrona mają bogate, skoncentrowane właściwości organoleptyczne. Budynki winiarni zostały zrestrukturyzowane i powiększone na początku lat 90. i co roku otrzymują i pracują 30 tysięcy kwintali winogron. Dzięki dwóm niezależnym liniom odbiorczym, 5 maszynom do prasowania miękkiego oraz najnowocześniejszym i innowacyjnym technologiom, Ruggeri jest w stanie zagwarantować znaczną ilość butelek każdego roku, wszystkie charakteryzujące się wysoką jakością. Od selekcji - "Giustino B.", "Vecchie Viti", "Extra Brut" i "Cartizze" - po "Santo Stefano", "Giall'Oro" i "Quartese", wszystkie wersje Prosecco produkowane przez Ruggery są równie eleganckie i prestiżowe.
Wyszukaj ponownie to co szukasz