Saint Clair Family Estate - Producent Win
Saint-Clair Family Estate jest własnością Neal i Judy Ibbotson pionierzy winiarstwa w Marlborough od 1978 roku. Winogrona zostały pierwotnie dostarczone do lokalnych firm winiarskich, jednak chęć przedłużenia, jakości osiągniętej w winnicy, aż do gotowego wina doprowadziły do ustanowienia Saint Clair Family Estate w 1994 roku.
Saint-Clair pochodzi od nazwy winnicy nieruchomości, pierwszy utrwalonym przez rodziny Sinclair. Pioneer James Sinclair zbudował jeden z pierwszych domów w Blenheim i był ściśle związany z wczesnym rozwojem miasta. Z biegiem czasu nazwa nieruchomości powrócił do pierwotnego Saint Clair.
Misją firmy jest stworzenie światowej klasy wina, które przekraczają wszelkie oczekiwania swoich klientów. Neal Ibbotson łączy swoją rozległą wiedzę upraw winorośli Mix Plus Marlborough za klimatu i gleby z talentu jednego z zespołów czołowych nowozelandzkich winiarskich, prowadzony przez Matt Thomson i Hamish Clark.
Od 1994 roku, kiedy wina z pierwszego rocznika zostały wystawione na konkursy zdobyły wszystkie medale, w tym złoto. Nazwa Saint Clair jest synonimem, jakości i wielokrotnie nagradzany zapis trwa do dziś. Najlepsze międzynarodowe wyróżnienia to trofeum Matt Thomson Saint Clair dla Białej Winiarz Roku na London International Challenge Wine, wrzesień 2008 i pożądane trofeum dla najlepszego nowego producenta Zelandii Wina z roku na International Wine and Spirit Competition 2005. Saint-Clair Family Estate ma również rozróżnienie jest pierwszym New firma wino Zelandia wygra najważniejsze międzynarodowe trofea dla Sauvignon Blanc i Pinot Noir w tym samym roku.
Saint Clair opracowała sześć winnic w różnych miejscach w Marlborough, w tym Rapaura, Awatere, Waihopai i doliny Omaka. Tylko superior owoce z najlepszych lokalizacji dla każdej odmiany jest zaznaczona na etykiecie Saint Clair.
W 2001 roku Saint Clair wprowadził "system ocen" dla wszystkich winnic partii różnych win i zaznacza je na, 10 do jakości każdego roku. Ten dostarcza cennych informacji z rejestrów teraz w okresie czasu, z którego winnice zapewnić najlepsze odmiany owoców i które produkują najwyższej, jakości w każdym z winnic. System klasyfikacji jest również szeroko stosowane, jako narzędzie zarządzania dla identyfikacji i poprawę najlepszych winnic praktyk, a płatności dla plantatorów.
Inne czynniki mające wpływ, na jakość wina to zrównoważone podejście przy minimalnym wykorzystaniu winnicy spraye, baldachim z otwartą dobrym oświetleniu i przepływu powietrza, liść wyrywanie, owoce i strzelać przerzedzone i wybór bez uprawy. Po zbiorze owoców porusza się szybko z winorośli, do druku, do zbiornika i beczki, aby zachować, jakość owoców i charakter. Zobacz wina: http://www.bachus-wina.pl/?wyniki-wyszukiwania,19&sPhrase=Saint+Clair