Tenuta Sant'Anna Wines - Producent Win
Tenuta SantAnna w sercu Veneto ma dziewięć różnych intrygujących win musujących produkowanych w procesie Charmat. Tenuta SantAnna ma te same cechy doskonałości win musujących z serii Tenuta SantAnna są widoczne w Frizzante: druga fermentacja w zbiornikach izobarycznych i ciśnienie zbliżone do trzech atmosfer, dla miękkiego i przyjemnego perlage. Tenuta SantAnna zaczęła zamykać wina z zamknięciem nakrętki, które gwarantuje świeżość produktu i łatwość użycia! Tradycja Tenuta SantAnna i innowacyjna wizja znajdują swoje miejsce spotkań podczas infekcji linii Goccia i Poderi. Filozofią Tenuta SantAnna jest oferowanie win o wielkiej przyjemności i łatwych do dopasowania do wspaniałych włoskich potraw. Zawsze sprzyjało wywyższeniu odmian, które mogą wzmocnić najszlachetniejsze cechy każdego wina. Tenuta SantAnna została założona w latach 60-tych w sercu Veneto regionu DOC Lison Pramaggiore, gdzie gleby gliniaste tego obszaru były od czasów rzymskich poświęcone uprawie winorośli, a więc przez całe średniowiecze, podczas których te ziemie dostarczały wino do Republiki Weneckiej u szczytu swojej świetności. Tenuta SantAnna jest aktywnym pionierem w uprawie winorośli od czasu pierwszych zbiorów winogron w regionie Veneto. W czasach, gdy wino było spożywane codziennie, Tenuta SantAnna nadała mu większe znaczenie, produkując wina z pojedynczych odmian winorośli i podnosząc cechy każdego z winogron, otwierając nowe horyzonty dla miłośników wina i pomagając stworzyć światowy wizerunek dla Włochów i wina z Veneto . Tenuta SantAnna 140 hektarów winnic to najcenniejsze aktywa Spółki, bardziej niż cokolwiek, co poświadcza więź z ziemią i naturą. Gliniaste i nieprzepuszczalne gleby, popękane pod letnim słońcem, kształtują charakter win i zapewniają tę łagodność i intensywność, która od starożytności nobilitowała te ziemie. Tenuta SantAnna dotrzymywania kroku ciągłym innowacjom technologicznym wymagało ciągłych inwestycji w systemy monitorowania wszystkich procesów, które przekształcają winogrona w wino, oraz oprzyrządowania, które naukowo analizuje właściwości zdrowotne każdego produktu i zapewnia jego trwałość.