Villa Wolf Wachenheim Ernst Loosen
Posiadłość Villa Wolf Pfalz założona w 1756 roku w regionie Pfalz w Niemczech posiadłość JL Wolf (obecnie Villa Wolf) była odnoszącą sukcesy i cenioną winnicą przez ponad dwa stulecia. Wraz z budową włoskiej posiadłości i willi w 1843 r. wkroczyła w szczególnie czarującą epokę. Jednak w ostatnich latach XX wieku posiadłość podupadła, nie mając silnej ręki do kierowania produkcją wina. Ernst Loosen z posiadłości Dr. Loosen przejął winnice w 1996 roku, zapoczątkowując dramatyczny zwrot w jakości i reputacji posiadłości. Od 2011 roku osiedlem zarządza utalentowana i oddana młoda para, która poznała się podczas pracy w Dr Loosen. Patrick Moellendorf i Sumi Gebauer wnieśli nową energię i skupili się na uprawie winorośli i produkcji wina w Villa Wolf. Celem Villa Wolf jest produkcja win, które wyrażają czyste, autentyczne terroir Pfalz. Wykonane w klasycznym stylu Pfalz, rieslingi Villa Wolf są bardziej wytrawne i bardziej treściwe niż rieslingi moselskie, z w pełni dojrzałymi owocowymi smakami i charakterystyczną kamienistością w aromacie. Region Pfalz ma również długą tradycję z innymi odmianami winorośli, dzięki czemu Ernst i jego zespół poszerzyli swoją paletę wina o Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Gewürztraminer i Dornfelder. Aby zachować naturalnie wysoką jakość winnic, stosujemy zrównoważone praktyki uprawy winorośli i kładziemy nacisk na delikatne obchodzenie się z owocami poprzez tradycyjną, minimalistyczną produkcję wina. Region Pfalz ma również długą tradycję z innymi odmianami winorośli, dzięki czemu Ernst i jego zespół poszerzyli swoją paletę wina o Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Gewürztraminer i Dornfelder. Aby zachować naturalnie wysoką jakość winnic, stosujemy zrównoważone praktyki uprawy winorośli i kładziemy nacisk na delikatne obchodzenie się z owocami poprzez tradycyjną, minimalistyczną produkcję wina. Region Pfalz ma również długą tradycję z innymi odmianami winorośli, dzięki czemu Ernst i jego zespół poszerzyli swoją paletę wina o Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Gewürztraminer i Dornfelder. Aby zachować naturalnie wysoką jakość winnic, stosujemy zrównoważone praktyki uprawy winorośli i kładziemy nacisk na delikatne obchodzenie się z owocami poprzez tradycyjną, minimalistyczną produkcję wina.