Vinedos Marchigue Santa Alexandra Chile - Producent Win
Vinedos Marchigue Santa Alexandra Chile Od dziesięcioleci rodzina Errazuriz Ovalle produkuje wino na ponad 2700 hektarach w dolinach Colchagua i Curicó. Odmiany czerwonych i białych winogron są produkowane każdego roku w pięknych krainach winnic Marchigue. Winnice Marchigüe znajdują się po zachodniej stronie doliny Colchagua; Obszar uprzywilejowany o niezwykłym klimacie i świetlistości. Ponadto niektóre nasze białe winogrona są produkowane w Dolinie Curicó, gdzie dominuje produkcja Sauvginon Blanc. Stałe innowacje dostosowujące się do światowych trendów rynkowych i wymagań naszych klientów. Wspierany przez zaangażowany zespół, nowoczesne urządzenia i najlepsze gleby winne w Chile. Viñedos Marchigüe to najnowszy dodatek do portfolio rodziny Errazuriz Ovalle. Rodzina szczyci się wytwarzaniem win produkowanych z winogron uprawianych na najbardziej poszukiwanych gruntach w Chile. Ich winnice są głównie gliniaste / pumacytowe w typie gleby i znajdują się w dolinach Colchagua (wina czerwone) i Curico (wina białe) i to tutaj rodzina Errazuriz Ovalle produkuje wina od 1994 roku. Winnice posiadłości na odcinku Colchagua ponad 2000 hektarów winorośli i są podzielone na 14 różnych odmian, podczas gdy białe odmiany lepiej nadają się do chłodniejszej Doliny Curico i gdzie Chardonnay i Sauvignon Blanc kwitną na około 500 hektarach winorośli. Marchigüe ma cztery posiadłości, które zostały delikatnie opracowane i utrzymywane w celu produkcji winogron premium. W rezultacie wiele znanych na całym świecie chilijskich winnic pozyskuje winogrona z tej posiadłości dla swoich wysokiej klasy win. Wysiłki rodziny Errazuriz Ovalle przekształciły gleby o niskiej wartości handlowej w prawdziwe jądro dobrobytu i źródło pracy dla tysięcy ludzi, kontynuując rodzinną tradycję przyczyniania się do postępu Chile. Dolina Colchagua od dawna jest synonimem wyjątkowych czerwonych win znanych z głębokości smaku i doskonałości w odmianach takich jak Carmenere, Cabernet Sauvignon i Syrah. Niedawno producenci rozszerzają swoje nasadzenia w kierunku wybrzeża, co pozwala na rozwój chłodnych odmian klimatu, takich jak Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Winnice znajdują się po zachodniej stronie doliny Colchagua, gdzie korzystają z unikalnego mikroklimatu ciepłych dni z chłodnymi bryzy morskiej i długich godzin dziennych, z których wszystkie są idealne do produkcji wielu różnych odmian: Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Malbec i Syrah.