Winnica Richmond Plains jest własnością Larsa Jensena i jego żony Samanthy od 2008 roku, spełniając od dawna marzenie. Lars jest oddany delektowaniu się i robieniu wspaniałych win, odkąd jako dziecko „ukradł” łyk z kieliszka rodziców. Jego entuzjazm pozostaje niesłabnący „każda butelka, każdy rocznik i każda odmiana to nowe odkrycie… sprawiające, że pragnę więcej”. Uważają, że region Nelson, na szczycie Wyspy Południowej, oferuje idealne miejsce do produkcji fantastycznych win, „błogosławiony najdłuższą liczbą godzin słonecznych w Nowej Zelandii, w połączeniu z swobodnie osuszającymi się glebami dawnych koryt rzecznych, idealnymi do produkcji żywych białych win owocowych i eleganckich win czerwonych o dobrej strukturze”. Obejmująca łącznie zaledwie 8 hektarów winorośli posiadłość jest ekologiczna od 1991 roku. W winnicy powstają wspaniałe wina. Lars i Samantha wierzą we współpracę z naturą w celu odżywiania biologicznie aktywnych gleb i winorośli, aby produkowały winogrona i wina najwyższej jakości. Ich winnica jest naturalnym pochłaniaczem dwutlenku węgla, ponieważ ściółka winorośli, trawy, zioła, liście i skórki winogron wracają do gleby. Zwiększa to również głębokość gleby i materię organiczną, która jest bogata w naturalną żyzność i jest gospodarzem milionów pożytecznych organizmów i owadów. Bujna zielona winnica tworzy atrakcyjne siedlisko dla różnych rodzimych ptaków, jaszczurek, motyli i pożytecznych owadów, takich jak biedronki. Winiarz Steve Gill mówi: „Wierzę, że w Nelson produkujemy światowej klasy wino… to połączenie kreatywności/sztuki i nauki, które kocham w produkcji wina….Jestem zachwycony, że mogę tworzyć wino organiczne, które działa z naturą.

Produkty producenta

Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz