Leon Beyer Gewurztraminer
Wino Leon Beyer Gewurztraminer
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Léon Beyer Gewürztraminer Alsace
Kraj: Francja
Region: Alzacja
Producent: Léon Beyer
Winogrono: Gewürztraminer
Rozmiar: 75 cl
Alk. 14%
Fascynujący przykład, wino Léon Beyer Gewurztraminer jest wytwarzane z uprawianych winogron i cieszy się doskonałą reputacją na całym świecie. Opracowany we francuskim regionie uważanym za kolebkę winiarstwa od 1580 roku, jest wytwarzany z maksymalną jakością, która gwarantuje jasnożółte kolory, średnią body i niesamowitą kombinację aromatyczną z owocowymi, kwiatowymi i pieprznymi dowodami, tworząc dobrze uporządkowaną, świeżą i elegancką podniebienie.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Léon Beyer to dobre imię, o którym należy pamiętać przy zakupie win alzackich, ponieważ ich wina są zawsze precyzyjne i doskonałe. Ten Gewürztraminer, na przykład, jego kość wytrawna, prawie stalowa, zaakcentowana ostrością, z której znane jest winogrono. Ci konsumenci, których Gewürztraminer odstraszył z powodu pozostałości cukru, powinni spróbować tego. To świetny wybór do pieczeni wieprzowej, pikantnych dań azjatyckich lub indyjskich potraw.
Winnice Maison Beyer obejmują 20 hektarów winorośli w Eguisheim i okolicach, zwłaszcza w grands crus Eichberg i Pfersigberg (nie umieszczają ich na etykiecie, aby faworyzować własny podpis). Niemniej jednak „grands cuvées” tego domu pozostają z pieczęcią kraju, z którego pochodzą, z tym charakterystycznym gliniano-wapiennym charakterem, tak rozpoznawalnym. W obok tej wygodnej posiadłości Beyers otrzymują winogrona (równowartość około 50 hektarów) które stanowią ich wybór i wina rezerwowe. Podobnie jak w przypadku całej produkcji, winogrona zbierane są wyłącznie ręcznie.
Każda partia selekcyjna będzie oddzielnie prasowana i winifikowana, co pozwoli na wykorzystanie i ekspresję w lepszy potencjał jakościowy. Po ustabilizowaniu się na kilka godzin moszcze są wysyłane do beczek lub kadzi, w których będzie miała miejsce fermentacja. Odbywa się to z drożdżami rodzimy, gwarantując w ten sposób różnorodność aromatyczną. Wina Léon Beyer są przeznaczone dla gastronomii są zatem winifikowane na sucho, bez pozostałości cukru. Regały przeprowadza się przed zimą, gdzie wino klaruje się w sposób naturalny. Kolejną filtrację przeprowadza się przed butelkowaniem. Następnie butelki dojrzewają w piwnicach wprowadzane do obrotu, gdy dojrzałość produktu została uznana za wystarczającą, aby kwalifikować się do jego otrzymania apelacja w asortymencie win Léon Beyer.