Pomerol Château Latour à Pomerol Bordeaux Francja
Pomerol Château Latour à Pomerol Bordeaux Francja
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pomerol Château Latour à Pomerol
W szkle Pomerol z Château Latour à Pomerol ujawnia gęsty karmazynowy kolor. Jeśli szkło jest trzymane nieco skośnie, na krawędziach widać przejście cienia w kierunku granatowej czerwieni. Gdy kieliszek do wina jest obracany, to czerwone wino wykazuje wysoką lepkość, co jest widoczne w mocnych oknach kościoła na krawędzi kieliszka. Nos tego Château Latour à Pomerol czerwone wino pokazuje wszelkiego rodzaju morwy, jeżyny, jagody i czarne porzeczki. Jakby to jeszcze nie było imponujące, dodaj cynamon, ziarno kakao i wanilię Château Latour à Pomerol Pomerol prezentuje się miłośnikowi wina przyjemnie suche. To czerwone wino nigdy nie jest grube lub rzadkie, czego można się spodziewać w segmencie win z ikoną wina. Na języku to potężne czerwone wino charakteryzuje się niezwykle mięsistą i jedwabistą konsystencją. Finał tego czerwonego wina z regionu winiarskiego Bordeaux urzeka pięknym pogłosem. Winifikacja Château Latour à Pomerol Pomerol to potężne czerwone wino z Francji produkowane jest z odmian winogron Cabernet Franc i Merlot. Po ręcznym zbieraniu winogrona docierają do winnicy najszybciej. Tutaj są one wybierane i starannie mielone. Następnie następuje fermentacja w kontrolowanych temperaturach. Po zakończeniu fermentacji .
Latour à Pomerol, którego nazwa pochodzi od wieży, która zdobi ten uroczy zamek, została nabyta w 1917 roku przez panią Loubat, która była również właścicielem Château Petrus. Winnica charakteryzuje się różnorodnością gleb, które nadają winu złożoność i harmonię: żwir i glina na cudownej działce obok kościoła Pomerol; glina otaczająca zamek. Winnica otrzymuje taką samą troskę, jaka dotyczy wszystkich właściwości JP Moueix: przerzedzanie liści i zbiór zieleni, aby umożliwić optymalną dojrzałość winogron, a następnie zbiór ręczny. Wino fermentuje w betonowych kadziach, a następnie dojrzewa w dębowych beczkach. Château Latour à Pomerol słynie z produkcji obfitych, skoncentrowanych win, które zapewniają idealną równowagę między elegancją a mocą.
Zbiór ręczny, 90% Merlot - 10% Cabernet Franc - podwójne sortowanie: ręczne i optyczne. W termoregulowanych kadziach betonowych i ze stali nierdzewnej. Delikatna i kontrolowana maceracja i ekstrakcja 16-18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu (40% nowych)