Escudo Rojo Chardonnay Casablanca
Wino Escudo Rojo Chardonnay Casablanca
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Escudo Rojo Chardonnay Baron Philippe de Rothschild
Kraj: Chile
Region: Casablanca
Producent: Baron Philippe de Rothschild
Szczp: Chardonnay
Pojemność: 0,75l
Alkohol. 14%
Nos jest tak złożony z nutami dojrzałego ananasa, brzoskwini, prażonej wanilii i mango. Podniebienie jest wytrawne z wielką kwasowością i wspaniałą konsystencją. Dąb jest obecny na podniebieniu, ale jest pięknie zrównoważony w stosunku do owoców. To wspaniałe wino, które ma również dobry potencjał starzenia. Escudo Rojo, założona w 1999 roku przez baronową Filipinę de Rothschild, jest wynikiem spotkania chilijskiej ziemi z doświadczeniem w Bordeaux. Asortyment obejmuje teraz siedem win i obejmuje kilka dolin w winnym niebie, jakim jest Chile. Jest to jeden z najnowszych dodatków do asortymentu, a jakość tego typu jest zawsze mile widziana. Chardonnay Escudo Rojo, w przeciwieństwie do chardonnay z Los Vascos, dojrzał w małym dębu, który nadaje bryłę, teksturę i tostowe smaki. Ten szczególny rocznik widział stary dąb od ośmiu miesięcy.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Dwie wiodące na świecie firmy winiarskie, Treasury Wine Estates (TWE) i Baron Philippe de Rothschild SA (BPhR), sformalizowały wyjątkowe partnerstwo dystrybucyjne podczas uroczystej ceremonii w Szanghaju. Od stycznia 2018 r. TWE zarządza sprzedażą, marketingiem i dystrybucją w Chinach asortymentu francuskich i chilijskich marek BPhR kierowanych przez Mouton Cadet , najpopularniejszą markę win Bordeaux na świecie, oraz Escudo Rojo , markę win premium z Chile. Wino Escudo Rojo Chardonnay jest dobrym tego przykładem. Na początku ukazuje delikatne nuty białych kwiatów i palonych orzechów laskowych, przechodząc do intensywnych tropikalnych nut ananasa i białej brzoskwini elegancko połączonych z tostem i wanilią uwydatnionym dzięki 6 miesięcznemu dojrzewaniu w dębie. Po eksplozji kwiatów, owoców i przypraw wino prowadzi do długo utrzymującego się finiszu dającego wrażenie złożoności i idealnego wyważenia smaków, które są wizytówką prawdziwie idealnego chilijskiego wina. Jako aperitif, do łososia oraz białych mięs jak również pasty z jasnymi sosami. Sugestie kulinarne: sałatka z kozim serem i rukolą gulasz gumbo z kurczakiem i krewetkami, smażone krewetki w delikatnym curry, gazpacho z krewetkami i awokado, chrupiące kalmary z ryżem, pikantne kalmary w sosie słodko-kwaśnym, Gulasz rybny z dorsza, kremowe mule z pieczoną dynią i kiełkami fasoli, rukola z krewetkami i malinowym dressingiem, Sshabowe z pieczarkami, Paella z kurczakiem …