Braza Cabernet Sauvignon Reserva
Braza Cabernet Sauvignon Reserva
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Braza Cabernet Sauvignon Reserva
Kraj: Chile
Region: Central Valley
Apelacja: Do Central Valley
Producent: Braza Wines
Szczepy: Cabernet Sauvignon
Dojrzewanie: 8 mies. w dębie francuskim i amerykańskim
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Temp. serwowania: 16-18°C
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14% c3
Nota degustacyjna:
Braza Reserva Cabernet Sauvignon to fantastyczne czerwone wino o pięknym głębokim rubinowo czerwonym odcieniu z uwodzicielskimi aromatami dojrzałych czerwonych owoców, czarnej wiśni, porzeczki z akcentami przypraw, czekolady oraz orzecha laskowego. Na podniebieniu pełne, głębokie o solidnych taninach, świetnej kwasowości i długim wykończeniu. Sugestie kulinarne: czerwone mięsa, pieczeń, mięsa z grilla, wędliny dojrzewające, twarde dojrzałe sery.
Notatki Sommelier:
Hiszpańscy zdobywcy zasadzili pierwsze winorośle w Chile w XVI wieku. Wieki później Don Pedro Etcheberry, francuski agronom, zapoczątkował rodzinną tradycję. Idąc za przodkami, Pedro Felix de Aguirre i Ana Maria Etcheberry założyli Bodegas De Aguirre SA, w 100% rodzinną firmę z silną tradycją rolniczą, opartą na takich filarach jak zaufanie, odpowiedzialność, szacunek dla środowiska i praca zespołowa.
W portfolio winiarskim znajduje się kilka marek, które zakwalifikowały się do „Rodzinnej Kolekcji Wina”, jedną z nich jest BRAZA, która jest przygotowywana pod bezpośrednim nadzorem znanego chilijskiego winiarza Claudio Goncalvesa. Proces rozpoczyna się w winnicy, od starannej selekcji winogron, która w połączeniu z doświadczeniem międzynarodowego zespołu winiarzy pozwala uzyskać wina o niezrównanej jakości w każdym zakresie.
2023-09-08
Braza Cabernet Sauvignon 2020
Dojrzałe i świeże, z sasafrasem, słodkim liściem laurowym i pikantnymi detalami, które prowadzą do soczystego, zwartego rdzenia o smaku kompotu z czarnej porzeczki i śliwek. Skromnie tostowy finisz pozwala na grę owocowych i pikantnych dodatków, podczas gdy kwasowość i garbniki podkreślają wszystko.