Santa Digna Gewurztraminer
Santa Digna Gewurztraminer
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Miguel Torres Santa Digna Gewurztraminer Reserva Chile
Kraj: Wina Chile
Region: Central Valley Chile
Producent: Miguel Torres Chile
Szczepy: Gewurztraminer
Rodzaj: białe, wytrawne
Pojemność: 0,75l
Gewurztraminer Miguel Torres ujawnia lśniący jasno złoty kolor. Bukiet kwiatowy z aromatami róż, jaśminu i kwitnącej pomarańczy. Pełne, soczyste o tropikalnym i esencjonalnym charakterze. Sugestie kulinarne: Wino najlepiej komponuje się z pikantnymi i orientalnymi daniami, szynką i indykiem, owocami morza w lekkich sosach. Idealne wino na aperitif, piknik lub brunch.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Gewurztraminer Santa Digna to więcej niż dobre wino. Przełamanie wytrawności gdzie nuty dojrzałych cytrusów przejmują dominację nad wytrawnością ożywiając wino i nadając struktury owocowej. Kwiatowe i miodowe aromaty. Gładkie na podniebieniu z eleganckimi nutami owoców tropikalnych i intensywnością aromatyczną doskonale zrównoważone kwasowością. Wino przyjemne w smaku aż szkoda szukać kompana w posiłku aby zmieniać smak który jest miły i odpowiednio utrzymuje się na podniebieniu. Miguel Torres Santa Digna Gewurztraminer Reserva ma połyskujący żółty kolor. Na złożonych aromatach nosa miodu, cytrusów, zielonego jabłka, lekkich ziół i kwiatów z sugestiami róż, jaśminu i kwiatu pomarańczy. Podniebienie jest delikatne, pełne z soczystymi, tropikalnymi smakami owoców i perfumowanym charakterem odmian winorośli zrównoważonych przez ukąszenie kwasowości.
Santa Digna Wina nazwa zapożyczona od krzyży w nieruchomości w Hiszpanii. Krzyże były używane do oznaczania granic, symbolizujących dobrobyt i ochronę dla tych, którzy wyruszyli na odległe ziemie. Zostały one wykorzystanie, aby nazwać pierwszą nieruchomość w Chile i pierwsze wino z rodziny Torres produkowane z tej ziemi. Santa Digna Wina zachowuje najważniejsze aspekty tożsamości Miguel Torres Chile, łącząc szczęście i konwencjonalność chilijskiego projektu. Odzwierciedla to połączenie jego pochodzenia (krzyżowanie się z dobrobytem) z andyjskim krzyżem latynoamerykańskim, z uznaniem dla kontynentu i kultury, która przyjęła Miguel Torres Chile przesłono 30 lat temu. W 1979 r. Miguel Torres kupił piękną, ale zaniedbaną winnicę 200 hektarów lub Curicó w Chile, u stóp Andów. Chilijczycy są nadal honorowani przez Chilijczyków jako pierwsi Europejczycy, którzy zobaczyli „chleb” w chilijskiej uprawie winorośli. Od tego czasu wielu poszło za nim! Oprócz wielu tajemnic i przedsiębiorczości Miguel Torres kupażował również europejskie winogrona, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, wprowadzając nowości w technice, ulepszone instalacje dla produkcji wina i przetrzymywanie wina w dębię. Obecnie wzorują się na Miguel Torres Chile najlepsi producenci wina na świecie…