NV All Saints Estate Museum Muscadelle
NV All Saints Estate Museum Muscadelle
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
NV All Saints Estate Museum Muscadelle
Rutherglen Museum Muscat NV All Saints Estate Wine
Kraj: Wina Australii
Producent: All Saints Estate Wine
Region: Rutherglen
Stan: Victoria
Szczep: Muscat
Rodzaj: czerwone
Styl wina: słodkie
Pojemność: 0,375l
Barwa wina NV Museum Muscadelle jest uwodzicielko lśniąca utrzymując odcień oliwkowo brązowy z złotymi refleksami. Budowa potężna, intensywnie obsadzona na brzegach butelki i niechętnie wylewa się z butelki gdy jej wiek jest oczywisty w oczach likieru rodzynkowego i świątecznym smaku puddingu biegnących wzdłuż długości niemożliwie długiego podniebienia, wykończenie jest mieszanką satyna, jedwab i aksamit jednocześnie, bez lotnej kwasowości, która może wyostrzyć te bardzo stare wina. Najwyższa złożoność i koncentracja; z solery rozpoczętej w 1920 roku, a tylko 250 litrów jest wydawanych co roku w małych kwadratowych butelkach. Wino NV All Saints Estate Museum Muscadelle wzmocnione o niesamowitej intensywności, złożoności i długości. Połącz to z historią i tradycją związaną w każdej butelce i znalezienie słów, aby oddać sprawiedliwość naszemu Muzeum Muscadelle, staje się prawie niemożliwe. Muzeum Muscat to mały kawałek australijskiej historii winiarstwa, co najmniej cztery pokolenia pielęgnowały to wino i miejmy nadzieję, że wiele przyszłych pokoleń zajmie się tym winiarskim szlachetnym trunkiem aby kontynuować produkcję idealnego smak. Produkcja jest ograniczona , każdego roku udaje się wypuścić koło 200 butelek, które szybko znajdują sowich odbiorców. Warowny Muscat z Australii, spokojnie w swojej obudowie i doskonałości smaku może konkurować z najwybitniejszymi winami siata takimi jak Montrachet, Pétrus, Trockenbeerenauslese Rutherglen Muscat All Saints Estate Wine pochodzi z odległego zakątka świata wina - gorącego regionu Victorii dokładniej Rutherglen , w pobliżu granicy Nowej Południowej Walii. Jest słodki i bogaty w alkohol. Trudno dopasować się do deseru i lepiej spożywać samodzielnie. Kategoria ta jest jedną z tych nisz, które nie przyciągają uwagi, z wyjątkiem kilku miłośników wina wygłodniałych na niecodzienne i niecodzienne. Sommelierzy uwielbiają wina, ponieważ mogą traktować swoich ulubionych klientów z prawdziwym odkryciem. Prawda jest taka, że jeśli umieścisz kieliszek nektaru NV All Saints Estate Museum Muscadelle w rękach każdego miłośnika wina, będzie to miłość od pierwszego łyku. Warto pamiętać że wina deserowe nie pasują do wzoru, który większość z nas ustala na kolacji. Wina z deserami, obawiając się spożywania zbyt dużej ilości alkoholu przed wejściem do samochodu i udaniem się do domu, nie są tak popularne, jak mogłyby być. Teraz pojawia się wydanie „All Saints Museum Rare Rutherglen”, wykonane z solerowej kolekcji beczek, zmontowanych w latach 30. XX wieku, zawierających wino z 1920 roku. Kiedy zdejmują wino z butelki, zastępują je 20-letnim Zbiory. Te stare zapasy są ograniczonym zasobem, stąd wysoka cena. Szokuje niektórych Amerykanów, że Australia robiła wino godne uwagi już w 1920 roku. Ale jak sądzisz, że wszystkie te stare winorośle Shiraz i Grenache, które tworzą niezwykle bogate i słynne czerwone wina stołowe, były pierwotnie używane? Port i sherry, oto co. Większość australijskich win w tamtych czasach była winami wzmocnionymi. W Rutherglen Brown Muscat został królem. Tworzy wyjątkowe wino wzmocnione o charakterystycznym rodzynkowym, pikantnym i kawowym charakterze. Wino NV All Saints Estate Museum Muscadelle w butelce zawiera kilka starych zapasów dojrzewających w beczkach i kadziach narażonych na ciepło i zimno (jak w Xerez, gdzie wytwarzają Sherry), wytwarza złożone smaki przypominające orzechy, przyprawy i inne nieokreślone elementy. Kilka lat temu producenci z Rutherglen zebrali się, aby zdefiniować zestaw kategorii rosnących w średnim wieku i cenie. Zaczynają się od 2 do 5 lat i około 15 dolarów za butelkę o pojemności 500 mililitrów. Wszystkie zawierają stare zapasy, które nadają winom głębię i charakterystyczne orzechowe aromaty i smaki. Wino NV All Saints Estate Museum Muscadelle jest precyzyjnie wykonane ponieważ nie jest tak słodki i mętny jak inni producenci Rutherglena. Nie jest też tak ciemnobrązowy. Jeśli kiedykolwiek jadłeś rodzynki Muscat, rozpoznasz podstawowy smak. Są też odcienie orzechów laskowych, orzechów włoskich, kawy, gorzkiej czekolady i gałki muszkatołowej, a także charakterystyczne nuty przypominające miód z dzikiego kwiatu i zieloną oliwkę. Oceniłbym to nieoficjalnie na 97 punktów. Czwarta generacja rodziny Brown prowadzi dziś winiarnię: CEO Angela, dyrektor ds. Eksportu Eliza i winiarz Nicholas. Wszyscy święci nie eksportowali wcześniej do USA, więc zdecydowali, że butelka o wartości 1400 dolarów (wyprodukowano tylko 500) zwróci uwagę potencjalnych fanów. Dostałem moje, ale wtedy już lubię Rutherglen Muscats. Trzymam kilka butelek Chambers , Stanton & Killeen i Morris Muscats, aby olśnić przyjaciół, którzy pozwolą mi wlać im słodkie wino na deser. Wzbogacone wina stanowią tylko 5 procent produkcji wszystkich świętych, ale tylko fortyfikacje są eksportowane do USA. To typowe dla Rutherglen, który produkuje głównie zapomniane wina stołowe. „USA nie potrzebują kolejnego Shiraza” - śmieje się Angela. Ale czy będzie to kosztowne, acz nadzwyczajne wino deserowe? Czy butelka o wartości 1400 USD da Rutherglenowi Muscat wystarczająco dużo, aby przyciągnąć uwagę, na którą zasługuje, musisz koniecznie sprawdzić .
Nagrody:
98 POINTS - 2019 HALLIDAY WINE COMPANION
99/100 - HUON HOOK, THE REAL REVIEW