Passa Red Douro Quinta Passadouro
Wino Passa Red Douro Quinta Passadouro
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Wino powstało po kupażu; touriga franca (45%), tinta roriz (40%), touriga national (10%), inne (5%) Czerwone Passa to wino wyrafinowane i eleganckie. Aromatyczne, typowe dla Douro nuty czerwonych owoców, przypraw i lukrecji z niuansem czekolady. Smak doskonale zrównoważony, głęboko owocowy z łagodnymi taninami. Wino aksamitne, z wdziękiem. Jorge Borges pokazał tu prawdziwe mistrzostwo. Sugestie kulinarne: mięsa z grilla, podroby, wędliny. Producent: Quinta Passadouro. Region: Douro.
Winiarz i dyrektor Quinta do Passadouro, sam Jorge Serôdio Borges, pochodzi z regionu Douro , z rodziny o długiej tradycji, która od piątego pokolenia zajmuje się handlem winem porto. Tutaj produkowane są wielokrotnie nagradzane wina Douro, takie jak Passadouro Tinto, Passadouro Passa Red, Passadouro Passa Rosé i Passadouro Reserva Tinto z rodzimych odmian winorośli typowych dla regionu Douro, takich jak Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão i Tinta Stworzono Barrocę. Wysoko cenione wina porto Jorge Borgesa obejmują Quinta do Passadouro Ruby Reserva Port, Vintage Ports i różne roczniki LBV (późne roczniki butelkowe).
Tereny uprawne winorośli, które niedawno stały się własnością Quinta do Noval, są podzielone na dwie różne quinty: Quinta do Passadoro z 20 hektarami winnic i kolejnymi 5 hektarami do uprawy oliwek oraz Quinta do Sibio z 20 hektarami winorośli. W ostatnich latach odnotowano wysoki poziom inwestycji w winnice oraz modernizację winiarni i jej wyposażenia.
Choć do produkcji win wykorzystywane są najnowocześniejsze technologie, honorowana jest wielowiekowa tradycja regionu Douro. Winogrona przeznaczone na wina porto produkowane w winnicy są miażdżone wyłącznie siłą nóg i poddawane fermentacji w tradycyjnych „lagares” wykonanych z granitowego kamienia.
Niezrównany sukces Quinta do Passadouro polega bez wątpienia na zachowaniu tradycyjnych procesów produkcyjnych w połączeniu z technologią na najwyższym poziomie i odrobiną pasji – zawsze mając na celu tworzenie win o niewątpliwym charakterze pochodzenia z poszanowaniem doskonałe terroir regionu Douro.