

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Oto wszystko, czego chcesz w Albariño. Wysoka intensywność aromatyczna z trzaskającą świeżą kwasowością. Zapach zawiera pyszne owoce białej brzoskwini, zielone jabłka, cytrusy i kwiaty. Wino o wysokiej kwasowości, dzięki czemu doskonale komponuje się z rybami i skorupiakami. Lekkie, lekkie i słomkowo złociste w kieliszku i super aromatyczne. W aromacie lekkie, dojrzałe owoce i kwiatowe wrażenia, a następnie delikatne, wytrawne i świeże wrażenie na języku. Ładnie rześkie, świeże i mineralne.
Słynne hiszpańskie wino z dwóch regionów, Monterrei w Hiszpanii i Monterey w Kalifornii, łączy się ze słynnym daniem znad kalifornijskiego wybrzeża. Słynne hiszpańskie wino z dwóch regionów, Monterrei w Hiszpanii i Monterey w Kalifornii, łączy się ze słynnym daniem znad kalifornijskiego wybrzeża. Najbardziej znana z upraw w Galicji, Hiszpanii i północno-zachodniej Portugalii, gdzie nazywa się Alvarinho. Albarino pochodzi od słowa oznaczającego „biały” lub „białawy”. Charakterystyka winogron obejmuje nuty ziołowe, pikantne cytrusy i sól. Albarino, najbardziej znane z upraw w Rias Biaxas DO w Hiszpanii, jest obecnie uprawiane przez kilka znanych winnic poza Półwyspem Iberyjskim, w tym winnicę Abacela w dolinie Umpqua AVA w stanie Oregon oraz przez Bodegas Garzon w Urugwaju. Do tej eksploracji wypróbowałem Albarino z Monterrei DO w Hiszpanii i z Paso Robles w Kalifornii. Pomyślałem, że ostrygi będą świetnie pasować do Albarino, ale w tym przypadku ostrygi nie komponowały się szczególnie dobrze z winami. Nie było źle, ale też nie wybitnie, a może po prostu lubię ostrygi z białymi winami wytrawnymi jak kość, którymi żaden z tych albarinos nie był.