Elephant Hill Sauvignon Blanc 2016
Kraj: Nowa Zelandia
Region: Hawke’s Bay
Producent: Elephant Hill
Apelacja:Te Awanga
Szczep: Sauvignon Blanc
Pojemność: 0,75 l
Alkohol: 12,5%
Rozwiń opis...Białe wino Nowozelandzkie o jasno złotej barwie z zielonymi refleksami. Aromat nasycony letnimi kwiatami, limonką na tle cytrusów. W smaku dobrze zbalansowane z uwypukloną mineralnością oraz wyraźnym akcentem limonki oraz agrestu.
Wino doskonałe do degustowania dla przyjemności. Sugestie kulinarne: Wędliny wędzone, łosoś wędzony, węgorz z warzywami, kuchnia azjatycka, sushi, miękkie kozie sery, zupa z dyni, kalafior w posypce bułki tartej, szparagi z szynka parmeńską , pieczony pstrąg, kurczak duszony na parze z warzywami, bataty zapiekane w przyprawach papryki słodkiej i pikantnej, kasza gryczana z pulpetami, krewetki w tempurze.