Rudolf Rabl Gruner Veltliner Loss Kamptal DAC
Rudolf Rabl Gruner Veltliner Loss Kamptal DAC
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Rabl Grüner Veltliner Löss Kamptal DAC
Kraj: Austria
Region: Kamptal
Niederösterreich
Szczepy: Grüner Veltliner
Producent: Rudolf Rabl
Rodzaj: Białe wytrawne
Pojemność: 0,75l BK17
Alkohol: 12%
Błyszcząca zielono-żółta, na nosie bardzo delikatna, zielona pieprzowa przyprawa mineralna, pachnie świeżymi owocami jak zielone jabłko z delikatnymi trawiastymi tonami, smukłe ciało na podniebieniu, żywe owoce cytrusowe, ożywiona struktura kwasowa.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Rudolf Rabl dołączył do rodzinnej firmy w 1986 roku, która rozpoczęła się w 1750 roku. Po jego przeprowadzce firma szybko się rozrosła i dokonano znaczących zmian w procesie produkcji wina. Rudolf zaczął używać spontanicznej fermentacji, długiego leżakowania na leżąco i poświęcania większej uwagi 75 hektarom winnic. Jeśli jest ktoś, kto bystrym okiem spogląda na swoje winnice, to jest to Rudolf Rabl. Schenkenbichl, Käferberg, Liss i inne to nazwy winnic, z których pochodzą różne wina. W oczach Rudolfa doskonałe terroir jest niezbędne do produkcji najlepszych win. Winnice są bogate w urgestein, kredę i less. Winnica to nie angielski ogród, a winorośl nie jest rośliną ozdobną. Zdaniem Rudolfa Rabla nie powinno się zbytnio oswajać, ciąć i prowadzić winogrona. To przecież krzak. To samo podchodzi do winnicy. Niech natura potoczy się i nie interweniuj za bardzo. Winnice ułożone są w taki sposób, aby wiatr miał swobodną grę. Ma to na celu lepsze napowietrzenie winnicy i nasłonecznienie winogron. W swoim asortymencie posiadamy szeroki wybór win z rodziny Rabl.