Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon
Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon
Kraj: Chile
Region: Dolina Centralna
Apelacja: Cachapoal Valley – Entre Cordilleras
Producent: Viña La Rosa
Szczep: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13,5% C4
Certyfikaty: Wino Wegańskie
Zrównoważony rozwój
Nota degustacyjna:
Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon to czerwone wytrawne wino powstało z odmiany 90% Cabernet Sauvignon z dodatkiem 5% Merlot oraz 5% Syrah uprawianych w regionie Cachapoal Valley. Wino prezentuje głęboki rubinowy odcień z aromatami czarnej czereśni, likieru z czarnej porzeczki i mięty. Na podniebieniu subtelne miękkie, pełne owoców z przyjemnym wykończeniem. Sugestie kulinarne: jagnięcina, gulasze, sery, deska wędlin, aperitif.
Producent: Viña La Rosa
Vina la Rosa została założona w Chile pod koniec XVIII wieku przez rodzinę Ossów, którzy opuścili Hiszpanię w poszukiwaniu nowych horyzontów. Don Gregorio Ossa podróżował po całym kraju w poszukiwaniu najbogatszej ziemi i kupił Hacienda La Rosa, położoną nad brzegiem rzeki Cachapoal. W 1824 r. powstała Vina y Bodega La Rosa z winorośli przywiezionej z Francji. W 1930 r. Don Recaredo Ossa Undurraga przejął administrację hacjendy i wciąż pozostaje ona w rękach rodziny. Obecnie zarządza nią przedstawiciel szóstego już pokolenia – Ismael Ossa Errázuriz.
Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon - Opinie klientów
wino Quinta Las Cabras Cabernet Sauvignon
Subtelne, czerwone wytrawne wino z Chile zachwycające aromatami czarnej czereśni, likieru z czarnej porzeczki i mięty. W ustach pełne owocu, skoncentrowane, miękkie. Podawać do jagnięciny, gulaszy, serów.
Dobry Cabernet sauvignon
Ten cabernet to hedonistyczna mieszanka mocy i równowagi; wyrazisty i przystępny na wczesnym etapie życia, z potencjałem, który może ewoluować w przyszłości. Gotowy do picia.
2023-09-08
Dobry Cabernet Sauvignon 2021
Delikatne nuty fiołka unoszą w nosie ciemne owoce – czarną porzeczkę i jeżynę wrzosowatą – przełożone przez ostre leśne rośliny botaniczne, liściasty tytoń, grafit i prażone przyprawy. Aksamit drobnoziarnistych tanin wspiera wyraziste aromaty czerwonych owoców na złożonym podniebieniu, zarówno słodkie, jak i pikantne z mocą i mineralnością, soczystymi, dojrzałymi owocami i świeżością.