- Polecane!

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Bukiet złożony, z intensywnym aromatami dojrzałych czerwonych owoców, wiśni, suszonej śliwki oraz jeżyn. Na podniebieniu ukazuje się owocowy charakter i uwodzi nas swą elegancją oraz miękkością. W tle wyczuwalna resztkowa słodycz. Doskonałe jako dodatek do duszonego oraz grillowanego mięsa, przystawek z salami i serów.
Wino prezentuje dojrzały bukiet wiśni, suszonej śliwki, rodzynek i kakao przygotowuje podniebienie na intensywny, owocowy smak, subtelnie przełamany nutami lukrecji, tytoniu i wanilii. Umiarkowana kwasowość i dobrze zintegrowane taniny nadają winu lekkości i jedwabistości. Wino Primitivo di Manduria będzie dobrze współgrać z potrawami, których mięsną bazę stanowi wołowina, jagnięcina lub dziczyzna. Kieliszek tego zacnego wina uatrakcyjni również spotkanie przy grillu, czy włoski wieczór z pastą lub pizzą (zwłaszcza, jeśli na tej ostatniej znajdzie się kilka plastrów prosciutto).
Intensywna rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami. Pachnące nuty soczystych wiśni, świeżych śliwek, nuty winne, jagody, esencje kwiatowe i nuta śródziemnomorskiej makii. Na podniebieniu obfite, miękkie i okrągł.
Campo Marino Primitivo di Manduria jest młodszym bratem „Folle”. Jest również intensywnie czerwony i ma czarne refleksy świetlne. W nosie „Campo Marino” Primitivo di Manduria DOC ma złożony owocowy aromat jeżyn i czarnego bzu. W bukiecie obecne są również delikatne akcenty wanilii i kakaowe impresje. Pod względem smaku „Campo Marino” Primitivo di Manduria DOC jest pełne, pełne i pozostawia trwały, piękny finisz.
Głęboki czerwony kolor, ukazuje aromaty suszonych owoców, egzotycznych przypraw, białego pieprzu i gorzkiej czekolady, drzewa sandałowego i fig. Podniebienie jest ważne i intensywne, okrągłe, pełne, bogate i wyjątkowo dobrze zrównoważone. Przedstawia złożone i otaczające warstwy miękkich i eleganckich tanin z nutami wanilii, śliwek, rodzynek, kawy i miodu. Finisz jest bardzo długi, trwały i pełny, z nutą słodyczy wynikającą ze starzenia w drewnie. Najlepiej wyraża się, gdy jest spożywane samotnie, jako wino medytacyjne.
Pełne body z aromatami dojrzałych wiśni i śliwek oraz lekkimi korzennymi nutami i niuansami alkalicznymi. Znakomicie zbalansowany z jędrnymi taninami i doskonałą strukturą!
Chyba najbardziej ulubione wydanie tego szczepu jak dla mnie! Przyjemnie skoncentrowane, bardzo głębokie, z nieskończonym finiszem. Teraz zmieniło się z wytrawnego na półwytrawne, natomiast dalej pozostaje harmonijnym, złożonym winem.
Z wyraźnym charakterem wanilii i śliwki, a także nutami czarnej wiśniowej coli, kakao i ciasta jagodowego. Podniebienie było średnio wytrawne (wyczuwalny był resztkowy cukier), średnia kwasowość i bardzo miękka taniny. Dominującymi nutami na podniebieniu były czarne owoce, przyprawy do pieczenia i czerwona lukrecja.
Gęste, ekstraktywne, mocne, ze sporą zawartością cukru resztkowego, wydaje się być kwintesencją gorącego południa. Aromaty rozgrzanych owoców, przypraw, wanilii, z nutą czekolady. Smak zaskakująco miękki, łagodny o niemal aksamitnej fakturze. Wino wyjątkowo bogate, wręcz hedonistyczne pokazuje prawdziwy potencjał odmiany primitivo i winnic Apulii.
Niesamowita koncentracja, głębia i złożoność. Aromaty suszonych śliwek, dżemu z czereśni, z posmakiem kakao i czekolady,odrobiną kawy. Końcówka - lekko pikantna z nutą wanilii i tytoniu.
Bukiet ciemnej dojrzalej wiśni, suszonej śliwki, rodzynek i kakao przygotowuje podniebienie na intensywny, owocowy smak, subtelnie przełamany nutami lukrecji, tytoniu i wanilii. Umiarkowana kwasowość i dobrze zintegrowane taniny.