Saint Clair Sauvignon Blanc Marlborough
- Polecane!
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Vidal Marlborough Sauvignon Blanc
Kraj: Nowa Zelandia
Region: Marlborough
Typ: Dry White - Sauvignon Blanc
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13%
Wino z najbardziej uznanego regionu do produkcji win Sauvignon Blanc na świecie, czyli wina z Marlborough. Wino zbudowane z wyselekcjonowanych gron Sauvignon Blanc, Delikatna jasno złota barwa z zielonymi refleksami rozświeca kieliszek. Aromaty białych brzoskwiń, agrestu i nutami nektarynki. W smaku pełne i świeże z miłą kwasowością podkreślającą charakter Nowozelandzkiego Sauvignon Blanc. Dobra struktura z długim i miłym zakończeniem.
Notatki Somelier Bachus Wina
Barwa wina Vidal jasno złota z jaskrawymi odcieniami odbijającymi światło. Aromaty złożone z dominacją marakui i owoców cytrusowych prowadzą do podniebienia, ukazując żywe, tropikalne smaki owocowe. Charakterystyczny i klasyczny styl marlborough. Wino podczas degustacji prezentuje się z miłą świeżością, która utrzymuje się trwale obudowana ciekawymi smakami przypominającymi owoce, morele, wiśnie, nektaryny, brzoskwinie i śliwki. Miły zapach potęguje wyczuwane owoce i powiela coraz to lepsze doznania smakowe. Dobre wino z Nowej Zelandii: Sugestie kulinarne: lekka sałatka warzywna, kurczak z makaronem ryżowym, Curry z wołowiną, filety z kurczaka w sosie z granatów, filet z indyka w panierce z amarantusa z czarnym sezamem, Cheeseburger z kolendrą na ostro, sałatka śródziemnomorska z ryżem, roladki drobiowe z tymiankiem i serem, kaczka z brzoskwiniami,
Vidal Estate debiutowało w 1905 roku, kiedy pionier hiszpańskiego producenta wina, Anthony Joseph Vidal, trafił na kamienistą ziemię małej posiadłości w Hastings. Ze swoją aluwialną glebą i suchym klimatem, naturalnie zaoferował mu warunki wzrostu podobne do Hiszpanii i pracował niestrudzenie, aby rozwijać posiadłość i promować smak Europy w Nowym Świecie. Obecnie Team Vidal kontynuuje produkcję uwielbianego wina, które uhonoruje europejski styl ustanowiony przez ich założyciela Anthony Joseph Vidal. Kierując się pragnieniem produkowania pachnących, skoncentrowanych, teksturowanych win w powściągliwej strukturze, Vidal dąży do tego, by jak najmniej dodać i wypełni utrzymując doskonały smak wina, tak wysoce doceniany na całym świecie. Wszystko wypracowane poprzez lata starań i uporczywego dążenia do doskonałego wina. Osiąga się to poprzez głębokie zrozumienie ich winnic i klimatu. Marlborough jest domem dla wyrafinowanych sosów Sauvignon Blanc o głębokości i złożoności zrównoważonej świeżością i nieskazitelnymi owocami. Ciepło dzienne zapewnia bogactwo, chłodne noce zachowują kwasowość, a naturalnie wysokie poziomy kluczowych składników smakowych gwarantują charakterystyczny tropikalny, ziołowy, trawiasty profil. Ponadto Vidal pracuje z dość niską żyznością gleby i „zielonymi zbiorami”. Każda paczka jest zbierana, fermentowana i starzona jako odrębne partie, zachowując potencjał dla gleby, klimatu i sezonowości, aby uzyskać w gotowym produkcie. Sezon w roku 2018 w Marlborough był niemal idealny, łącząc idealne warunki klimatyczne z naturalnie niską wydajnością. Terminowe zbieranie, aby uchwycić smaki i kwasowość we wczesnej fazie dojrzałości, umożliwiło Vidalowi zachowanie powściągliwości i świeżości w tej nagradzanej Wairau Valley Sauvignon, która zapewnia doskonałą koncentrację smaku i odrobinę więcej.
Wino Vidal Sauvignon Blanc znakomicie świeże, intrygujące szwy o ostrych grejpfrutach skręcają się i przeciskają przez nieskazitelne trawiaste odcienie. Odcienie zielne inspirują i uwydatniają, podczas gdy chłodne, delikatne kontury łuków przechodzą przez bardziej zielone lilty. Zniewalający i bujny, ale doskonale pokazujący powściągliwość i syntezę pomiędzy owocem witalnym a zatrzymującą kwasowością. Sonorous Decanter Asia Wine Awards 2018 Potencjał starzenia: pić świeże
Wykazując atrakcyjną dojrzałą złożoność, pachnący bukiet ukazuje aromaty jabłka Gala, brzoskwini, skórki cytryny i subtelnych przypraw, a następnie soczyste podniebienie, które jest elegancko wyważone i gładkie. Dobrze zbalansowany przez jasną kwasowość, długi koniec i przyjemnie wytrawny – 4 gwiazdki. - Sam Kim, Wine Orbit,
Po pierwszym zawirowaniu to białe wino Vidal Sauvignon Blanc oferuje aromaty owoców gwiaździstych, pomelo, kumkwatu, ananasa i grejpfruta w kieliszku, dopełnione nagrzanymi słońcem skałami i leśnym poszyciem. To białe wino Vidal Sauvignon Blanc to właściwy wybór dla wszystkich miłośników wina wytrawnego. Jednak nigdy nie jest rzadki ani kruchy, czego można by się oczywiście spodziewać po winie w tym przedziale cenowym. Dzięki zwięzłej kwasowości owoców, Vidal Sauvignon Blanc jest cudownie świeży i żywy na podniebieniu.
Nieodłączne cechy Sauvignon Blanc owoców tropikalnych, melon i agrest, z nutą ananasa i marakuja utrzymywana na świeżym, chrupkim i zrównoważonym podniebieniu z niesamowitą długością
W nosie dominują fale grejpfruta, limonki i kwiatu pomarańczy z nutą marakui i trawy cytrynowej. Odczucie w ustach: Wraz ze spektrum cytrusów na podniebieniu pojawiają się tropikalne nuty z guawą, liczi i marakują. Struktura środkowego podniebienia jest średniej wagi i ujawnia atrakcyjną jakość łupkowo-mineralną, która utrzymuje się na finiszu i uzupełnia żywą kwasowość.
Złożony z aromatami liczi, grejpfruta, agrestu i ziół z lekkimi nutami dymnymi. Owocowe z dobrą kwasowością i równowagą, które dają bogate odczucie w ustach i dobrą długość.
2023-09-07
Vidal sauvignon blanc
Intensywne aromaty marakui łączą się z aromatami owoców tropikalnych, a także nutami ziołowymi widocznymi w tle. Klasyczny Marlborough Sauvignon Blanc, który jest świeży, czysty i długi na podniebieniu.