Finca El Origen Cabernet Sauvignon Mendoza
Finca El Origen Cabernet Sauvignon Mendoza
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Finca El Origen Cabernet Sauvignon
Wina Argentyńskie
Region: Mendoza - Valle de Uco
Typ: Red Dry - Cabernet Sauvignon
Pojemność: 0,75 l
Wino o rubinowej barwie z fioletowymi odcieniami zapachy dojrzałych owoców i słodkich korzeni dobrze zrównoważone z aksamitną strukturą wyczuwalny aromat czarnej porzeczki. Potrawy: suszone wędliny, pasztety, potrawy z pieczonego mięsa.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Cabernet Sauvignon o intensywnej barwie sprawia, że jest wiernym przedstawicielem win z Doliny Uco. Subtelny aromat wiśni, czerwonej papryki i świeżych ziół. Podniebienie delikatne, przyjemna naturalna kwasowość i dobra trwałość. Lokalizacja: Ta linia ma na celu wyrażenie prawdziwego ducha naszej posiadłości Las Pintadas znajdującej się w Colonia Las Rosas w dolinie Uco. Wysokość: 1000 metrów nad poziomem morza.
Polecane potrawy do Wina Cabernet Sauvignon: Grillowane broszetki jagnięce z cytryną i czosnkiem, Burgery wołowe z serem pleśniowym, Gulasz wołowy prowansalski, Tatar wołowy z kakao i ostrą papryką, Medaliony żubrowe z borowikami i sosem z sera Quebec, Kaszanka z jabłkami, Bobotie (południowoafrykańskie ciasto mięsne), Broszetki z fileta mignon, pomidorów i halloumi, Rosół do chińskiego fondue, Stek z cynamonem i przyprawami, Kuskus z duszonymi giczami jagnięcymi, Konfitowane udko z kaczki, Filet mignon z sosem pieprzowym, Stek wołowy z czerwonym winem, pieprzem i kminkiem, Stek wołowy z szalotką, Francuski gulasz jagnięcy (Navarin), grecki pastitsio, Grillowane chorizo, pieczona papryka i kęsy oliwek, Świąteczne klopsiki i gulasz ze świńskich nóżek, Zapiekanka pasterska z jagnięciną i batatami w mini zapiekance, Burgery jagnięce z mocnym cheddarem, sosem chipotle, Osso buco jagnięce z czarnymi oliwkami i koprem włoskim…