Beringer Zinfandel
Beringer Zinfandel
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Beringer Zinfandel
Kraj: Wina USA
Region: Napa Valley, California
Producent: Beringer Vineyards
Szczep: Zinfandel / Primitivo
Rodzaj: Czerwone wytrawne
Winiarz: Bob Steinhauer
Pojemność: 0,75
Alkohl: 14,5%
Powstający w działającej nieprzerwanie od 1875 r. winnicy Beringer klasyczny zinfandel zwany we Włoszech primitivo to ambrozyjskie intensywne i bogate wino, przystępne dla większości koneserów. Beringer Classic Zinfandel Red jest świeże, o krągłym charakterze. Dojrzałe aromaty śliwki, jagody i wiśni doskonale współgrają z lekką korzenną nutą goździków i gałki muszkatołowej. W ustach pozostawia smak pikantnych owoców otoczonych miękkimi taninami. W porównaniu do Caberneta Sauvignon stonowany, z bogatszym finiszem. Wino Zinfandel Beringer polecane do pizza, makarony w sosach, sery kozie, klasyczna lazani z mięsem mielonym, Spaghetti, Cannelloni, Ravioli, Carbonara…
Notatki Sommelier Bachus Wina
Beringer Zinfandel ma czerwony kolor z granatowymi refleksami. Zapach wina ujawnia nuty malin i czarnych owoców leśnych Rubus i Idaeobatus. Ostre nuty pieprzu sprawiają, że okrągły i złożony smak w ustach ma głębię i wspaniałe soczyste wykończenie. Zinfandel to najmniejsza jednostka energii osiągalna w nauce. Każda maleńka cząstka - każdy pojedynczy kwant - ma unikalny potencjał, aby przyczynić się do powstania większej istoty. Gdy te jednostki się łączą, każda kwant przyczynia się do powstania swoistej esencji, czego wynikiem jest system wielkiej ekspresji i złożoności. Podobnie w winie Beringer zinfandel zdaje sobie sprawę, że każdy szczep winogron ma wyjątkowy smak i strukturę, a każda winnica i blok winorośli przyczynia się do jeszcze innego wyrazu tych odmian. Innymi słowy, każdy z tych komponentów działa jak kwant. Kiedy te odmiany lub kwanty łączą się, wytwarzają coś o wiele większej wartości. Zinfandel Beringer sprawdza się, oferując klasyczny, zrównoważony styl, a także notatki z podręczników z czarnej porzeczki, wilgotnej ziemi, liści tytoniu i odrobiny mineralności. Średni do pełnego, czysty, nieskazitelnie zrównoważony i bezproblemowy, ma wiele klas i jest dobrą wartością w Napa Valley Zinfandel
Sugestie Kulinarne: Tater tots to chrupiące smażone ziemniaki, Sałatka Cobb, duszona wołowina i warzywa - idealny rozgrzewający gorący garnek, Jerky, Fajitas, szynka Smithfield, Maryland Crabcakes, Popcorn, skrzydełka bawoli pokryte pieprzem cayenne i gorącym sosem, żeberka z grilla, stek Delmonico, seyr, winogrona i suszone wędliny…
Wino powstało pod nadzorem najlepszych winiarzy w napa Valley prowadzonych przez Marka Beringer głównego producenta wina. Mark Beringer, prawnuczek brata założyciela Beringera, Jacoba Beringera, był zanurzony w winie od chwili, gdy urodził się w sercu doliny Napa. Jako bezpośredni potomek pierwszego winiarza Beringera i jednego z najbardziej znanych nazwisk w historii wina w Napa Valley, od najmłodszych lat wiedział, że pójdzie w ślady swoich przodków. Jako młody człowiek spędził wiele godzin pracując w rodzinnym sklepie z winami w St. Helena, poszerzając swoją wiedzę na temat wina, a także zdobywając uznanie dla win poza słynnym regionem, który zawsze nazywał domem. Obecnie dzięki zamiłowaniu i pasji ludzi urodzonych z pasji do wina możemy degustować wina Beringer za niewygórowaną cenę.