Caymus Cabernet Sauvignon Special Selection
Caymus Cabernet Sauvignon Special Selection
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Caymus Cabernet Sauvignon Special Selection
Kraj: USA
Region: Napa Valley
Marka: Caymus Vineyards
Typ: Dry Red Cabernet Sauvignon
Alco: 14,6%
Uwodziciel ludzkiego podniebienia. Cabernet Napa Valley. Caymus Special Selection Cabernet Sauvignon to jedyne wino na świecie dwukrotnie wyróżnione jako „wino roku” przez magazyn Wine Spectator . Ograniczony.
95 punktów Wine Spectator: „Zapewnia to prawie nieokiełznany sos śliwkowy, konserwy jeżynowe i roztopione smaki lukrecji, ale zachowuje tlący kształt dla zbierania kuszącej czarnej herbaty i kadzideł na szerokim finiszu. Do tego dochodzi długie echo czekolady rozkosz hedonisty. Pij teraz do 2032 r. ”
Najlepiej wypić teraz do 2031 roku. Dekantować 4 godziny.
Bogaty rubinowy kolor, ten specjalny wybór Cabernet Sauvignon z pewnością zasługuje na swoją nazwę. Nos jest wyraźny z dojrzałą czarną porzeczką, jeżyną i truskawką z dodatkiem anyżu i lukrecji. Na podniebieniu dojrzałe owoce eksplodują czarną porzeczką, śliwką, maliną, podczas gdy ziemistość jest obecna wraz z nutami wanilii po starzeniu się dębu. Wino jest doskonale zbalansowane z dojrzałymi, dobrze zintegrowanymi taninami doskonale mieszającymi się z wysokim alkoholem i doskonałym kwasem. Wino jest złożone, wieloaspektowe i marzysz o nich. Wykończenie jest długie, trwałe i kończy się piękną nutą czekolady i mokki.
Fantastyczny sam w sobie, ale jeszcze lepszy z dodatkiem wołowiny, dziczyzny, dziczyzny, żeberek hoi sin i kiełbas.
Winnice Caymus są znane ze wspaniałego Cabernet Sauvignon (między innymi) i opracowali nowe techniki, które dodają bogactwa, smaku i cech, których inaczej nie można osiągnąć. Znane jako „czas zawieszenia”, winogrona pozostawia się wyjątkowo długo na winorośli - nawet ryzykując plon w przypadku wczesnej zimy. Ta technika pomaga zwiększyć kolor, dojrzeć garbniki w winie i rozwinąć bogate i głęboko osadzone smaki, tekstury i złożoność win. Inne stosowane techniki zarządzania winnicami obejmują przerzedzanie upraw, co pozwala na dostanie się większej ilości światła słonecznego na winogrona, a opóźnione zbiory w celu umożliwienia ostatecznego dojrzewania pozwalają Caymusowi produkować doskonałe, ultra premium wina.