William Hill Chardonnay Napa Valley
William Hill Chardonnay Napa Valley
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
William Hill Chardonnay Napa Valley
Kraj: Stany Zjednoczone
Region: California Napa Valley
Apelacja: Napa Valley
Szczepy: 100% Chardonnay,
Autor: E. & J. Gallo Winery
Winemaker Mark Williams
Rodzaj: białe, wytrawne
Budowa ciała: pełne
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 14,2%
VIP
Wino William Hill Estate Napa Valley Chardonnay ujawnia jasno złotą barwę z jaskrawymi refleksami i krągłymi smugamu zaznaczającymi oleistą budowę. Chjardonnay Napa Valley William Hill jest bogata i luksusowa z teksturowanym podniebieniem i pełnym odczuciem w ustach, którego kulminacją jest długie, utrzymujące się wykończenie. Wstępne smaki pieczonego jabłka, wspierane warstwowymi nutami tostowego dębu, karmelu i brązowej przyprawy. Umiarkowane odczucie w ustach i słodycz zrównoważone są wyrafinowaną, soczystą kwasowością, które nadają prawdziwie niezapomniane wino. Sugestie kulinarne: homar pieczony w maśle z przyprawami, ośmiornica duszona w winie i pomidorach, bitki z majerankiem w towarzystwie pieczonego buraka , piersi z kurczaka zapiekane z ziemniakami, aromatyczna pieczona gęś w sosie własnym, naleśniki z mięsem i jarzynami, wątróbka z jabłkami, razowy makaron w kremowym sosie z grillowanym łososiem i warzywami, kotleciki jagnięce z rozmarynem, chrupiące kalmary z ryżem, sycylijska sałatka z pomarańczami…
Notatki Sommelier Bachus Wina
Wino z Napa Valley William Hill Chardonnay klasyfikujemy do win klasy z wyższego segmentu. Gładkie kremowe odzwierciedla zrównoważone napięcie między soczystością i żywotnością, które jest znakiem rozpoznawczym winiarza Marka Williamsa. Chardonnay Wiliam Hill ma teksturowane podniebienie i pełne odczucie w ustach, które kończy się jasnym, utrzymującym się wykończeniem. Złożone warstwy owoców, w tym nuty pieczonego jabłka, dojrzałej gruszki, mocne nuty tropikalne i odrobina soczystej cytryny, płynnie łączą się z nutami kokosowymi i pieczeniowymi przyprawami, a następnie kończą karmelowym i prażonym dębem, aby uzyskać bogatą ekspresję Napa Valley Chardonnay. Śmiało można powiedzieć dobre wino z Napa Valley gdzie różnorodność w hodowli chardonnay jest spora. Winogrona do Chardonnay William Hill Estate Napa Valley zbierano ręcznie i delikatnie prasowano jako całe skupiska. Większość tego wina poddano fermentacji w temperaturze piwnicy wynoszącej 65 ° F, a wybrane partie soku odstawiono od osadu brutto, aby zatrzymać drobne osady do fermentacji. Po pierwotnej fermentacji większość tego wina została poddana fermentacji malolaktycznej i leżakowała w połączeniu nowych i używanych dębowych beczek. Osady te były regularnie mieszane ręcznie przez zimę i wczesną wiosnę, aby wzmocnić kremowy smak tego Chardonnay. Tylko najlepsze, najbardziej ekspresyjne partie sprawiły, że stała się ostateczną mieszanką. Do budowy wina Chardonnay Napa Valley uzyto winogrona z kilku różnych regionów Doliny Napa, aby stworzyć dynamiczny Chardonnay. Zwieziono 30% owoców z winnic w ciepłym AVA St. Helena, które nadają winu jasne tropikalne smaki i okrągły, pluszowy smak. Producent przejoł się dużym chłodem mglistym winnicom znanego Carneros ze względu na wyraźną kwasowość i nuty owoców cytrusowych i drzewnych, które są cechami charakterystycznymi regionu. Sezon 2016 był kolejnym sezonem suchym i spokojnym z ciepłymi letnimi dniami i chłodnymi nocami, dzięki czemu winogrona dojrzewają powoli i całkowicie. Zbiory zaczęły się nieco wcześnie, co oznaczało, że mogliśmy wybrać optymalną dojrzałość. Winogrona odznaczały się wyjątkową jakością, doskonałą strukturą i bogatymi, zróżnicowanymi smakami. Z wyjątkowych winnic pochodzą wyjątkowe wina, a to wszystko dla Was aby umilić czas degustacji win. Od 1978 r. William Hill Estate Winery produkuje wina z chłodnych południowych regionów Napa Valley, w tym ławki Silverado i dzielnice Carneros. Winiarnia specjalizuje się w Chardonnay i Cabernet Sauvignon, produkując buteleczki Reserve i Napa Valley. Chardonnay uprawiane w chłodnym klimacie i dobrze osuszonych glebach Carneros zazwyczaj oferują jaśniejsze, bardziej intensywne smaki i wyższą kwasowość niż winogrona uprawiane w bogatszych glebach i cieplejsze temperatury w górnej części doliny Napa. Rezultatem są Chardonnays, które są bardzo złożone i wielowarstwowe z wyraźnymi, jasnymi smakami. Dobrym przykładem jest wino William Hill Chardonnay Napa Valley które jest stworzone do łączenia z posiłkiem, smak wina zmienia się na jeszcze ciekawszy aż chce się jeść … Wino polecane do homara, kurczaka, ośmiornicy z grilla, pieczona dynia, kaczka pieczona z jabłkami, indyk pieczony z warzywami.