J.W. Huesgen Lieblingssünde - PARADIES Grauburgunder (Pinot Gris)
Kraj: Niemcy
Region: Palatynat
Typ: Dry White Pinot Gris
Pojemność: 0,75l
Alkohol: 13%
Nota degustacyjna:
Rozwiń opis...PARADIES Grauburgunder to białe wytrawne wino powstałe w całości z gron Pinot Gris uprawianych w regionie Palatynat w Niemczech. Lieblingssünde to ulubiony grzech, wino nie jest tylko dodatkiem do prawie wszystkich potraw, ale także do wszystkich innych pięknych chwil, które sprawiają, że warto żyć. Delikatnie złota barwa w szkle kusi zapachem melona, migdałów, odrobiny brzoskwini i dokładnie tak smakuje. Sugestie kulinarne: Do potraw azjatyckich, takich jak lekkie tajskie curry, sushi, ale także do miękkich serów, takich jak Brie
Producent: VILLA HUESGEN
Adolph Huesgen VIII, właściciel urodził się nad Mozelą i jest jednocześnie kosmopolitą. Jako handlarz winem podróżował po świecie, ale jako winiarz jest głęboko zakorzeniony w regionie. Podobnie jak jego przodkowie zbudował bliskie relacje z międzynarodowymi handlarzami wina, jest przyjacielem „Savoir Vivre” i nadal pozostaje w harmonii z kulturą winiarską Mozeli.
Dziś zarządza firmą rodzinną, założoną w 1735 roku, w ósmym pokoleniu. Jego pasja do win jest naturalna. Stworzenie czegoś wyjątkowego jest częścią jego charakteru. Adolph Huesgen VIII przekształcił rodzinny biznes z dużym idealizmem i poczuciem innowacji w nowoczesną winnicę, której nazwę zmieniono na VILLA HUESGEN w 2005 roku. Posiadłość i jej wina są zdominowane przez jej swobodny, elegancki styl, który wyraża motto „Made przez szczęśliwych ludzi”. Zespół VILLA HUESGEN podziela pasję i entuzjazm do wyrazistych win Riesling. Miłość do regionu, praca z naturą i na łonie natury, zapał do produktu i pozytywne nastawienie do życia wyróżniają zespół „szczęśliwych ludzi”. Każdy jest częścią zespołu i stoi za osiedlem i jego filozofią. Jeśli poznasz ludzi i ich entuzjazm, będziesz mógł zakosztować pasji w kieliszku.
„Cieszyć się to spędzać czas dla siebie nawzajem i razem. W ten sposób idee rosną i razem. Wszystko, co wiąże się z dobrymi winami, wymaga czasu. A my poświęcamy czas na tworzenie doznań kulinarnych.”