Gancia Moscato Rose D.O.C.
Gancia Moscato Rose D.O.C.
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Gancia Moscato Rose Prosecco D.O.C.G.
Kraj: Włochy
Region: Piemont
Producent: F.LLI Gancia & C. S.P.A.
Szczep: Moscato
Poj. 0,75l
Winogrona Moscato są delikatnie wyciskane z natychmiastowym oddzieleniem soku od moszczu, co nadaje Ganci Moscato Rose delikatny aromat. Różowy kolor otrzymywany jest z czerwonych winogron, które są poddawane krótkiej maceracji, trwającej do 48 godzin. Musujące, harmonijne wino o intensywnym aromacie świeżych owoców, takich jak brzoskwinie, pomarańcze i maliny z delikatną nutą szałwii.
Notatki Sommelier Bachus Wina
Historia sukcesu Prosecco zastosowanie się w 1876 roku wraz z założeniami pierwszych szkół winiarskich we Włoszech. Tam rozwiązanie z lokalnymi winiarzami opracowano najlepsze możliwe metody uprawy winogron. Od tego czasu zaczęto coraz częściej uruchamiać uprawę na stromych zboczach i obecnie wiele działek jest dostępnych wyłącznie na pracy ręcznej, bez bezpośredniej mechanizacji. dodatkowa przez doskonalono dostarczaną wtyczkę musującą do tego zbiornika ciśnieniowego, aby najlepiej dopasować aromaty i świeżość Prosecco, które są rozlewane tylko do sześciu razy w roku.
Konsorcjum o tej samej nazwie, założone w 1962 roku, od początku stawiało sobie za cel produkty ochronne i pochodzenia. Poprzedzane jest rozszerzenie zasięgu upraw, aby zakończyć oryginalność w przyszłości. Jest to projekt produkcji Prosecco Conegliano Valdobbiadene i wina DOC. W 2009 roku opublikowany włoski poziom jakości DOCG został doceniony przez Superiore. W lipcu 2019 r. region w północno-wschodnich krajach został ponownie doceniony: Komitet Światowego Dziedzictwa napisał wzgórza Prosecco pomiędzy Conegliano i Valdobbiadene na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Ambitny projekt uznania go za wyjątkowy i warty ochrony rozpoczął się w 2008 roku. Teraz ten krajobraz kulturowy, który charakteryzuje się stromymi zboczami, wystąpieniem działkami i ostatecznymi tarasami, lasami i wioskami, uzyskanymi tytułem.
Od Metoda uprawy winorośli „Bellussera”, która jest stosowana w XIX wieku, powodując, że wpływa ona na widoczność w zakresie stosowania krajobrazu. Ten wymagany, nierówny teren jest używany i kształtowany przez elektryczne na przestrzeni wieków i według UNESCO wymaganego powiązania z człowiekiem z przyrodą. Obszar Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG ma powierzchnię 6500 hektarów i jest uprawiany na terenie 15 gmin. Klimat jest idealny do przejścia na klimat zimowy: nigdy nie ma określonej ilości mocy, nie ma czegoś takiego jak wschód i jest lepsza atmosfera. Ze względu na warunki topograficzne winorośl, w przypadku innych sędziów DOC, Treviso i Assolo, jest stosowany wyłącznie na zboczach lub stromych zboczach.
Absolutnie najlepsze produkty, rozprzestrzenianie się z obszaru Cartizze lub powierzchni poniżej 100 hektarów, oznaczenie „Superiore di Cartizze”. Słynna strefa upraw Cartizze jest stromo w południe i znajduje się w gminie Valdobbiadene, ale całkowita powierzchnia wynosi zaledwie 106 hektarów. Winogrona poszukiwanego „Superiore di Cartizze” jest uprawiana i winifikowana w Valdobbiadene pomiędzy wzgórzami dzielnic Santo Stefano, San Pietro di Barbozza i Saccol. Na hektar lub duży obszar przypada duża ilość ziemi, która została zabudowana zimą i w dawnych czasach. Różne programy w regionalie bezpośrednio rozprzestrzeniają się na szerokie spektrum aromatów i udostępniają narzędzie do podawania wina musującego.