Segrel Rias Baixas Pablo Padin
Segrel Rias Baixas Pablo Padin
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Segrel Rias Baixas Albarino
Kraj: Hiszpania
Region: Rias Baxas
Typ: Dry White Albarino
Pojemność: 0,75l
Genialne zrównoważone wino o świeżym, kwiatowo – owocowym, wyrazistym smaku. SEGREL to najlepsze winogrona Albarino uprawiane w winnicy w Dolinie Salnes. Kolor słomkowy z zielonkawymi refleksami; zapach wyrazisty, owocowy, aromaty białych kwiatów. W smaku świeże, szeroki długi posmak, dobra kwasowość.
Notatki Sommelier Bachus Wina
W 1989 roku firma Manuela Padína i Carmen Garrido, zajmująca się sprzedażą tradycyjnie produkowanego przez siebie wina Albariño, przekształciła się w Bodegas Pablo Padín , co umożliwiło rodzinnemu przedsiębiorstwu lepszą infrastrukturę i nowoczesne technologie, które wraz ze świetnymi profesjonalistami umożliwiły produkują Albariño. o doskonałej jakości i prestiżu. Z okazji 25. rocznicy marki Segrel ta ekskluzywna nazwa pochodząca ze średniowiecznego galicyjsko-portugalskiego liryki nadanej ówczesnemu trubadurowi lub szlachetnemu poecie zainspirowała odnowiony wizerunek wina referencyjnego winnicy, honorując jego pochodzenie i panowanie.
SEGREL Ámbar jest wynikiem staranności i delikatności, z jaką prowadzono proces produkcji, począwszy od selekcji najlepszych winogron Albariño z działek znajdujących się pod kontrolą winnicy w dolinie Salnés, aż po zimną macerację winogron. , aż do kontrolowanej fermentacji moszczu kwiatowego i późniejszego starzenia w ogrzewanym pomieszczeniu.
Te nowoczesne techniki winiarskie, wraz ze wszystkimi korzyściami, jakie zapewnia odmiana Albariño, dają wino bardzo atrakcyjne wizualnie, o dużej osobowości, wyraźnych nutach kwiatowych, ziołowych i owocowych, dużej mocy w ustach, świeże, smaczne, zrównoważone i doskonała kwasowość, zakończona eleganckim i intensywnym posmakiem wyraźnych niuansów cytrusowych.
Jest także jedną z najczęściej nagradzanych Rias Baixas w prestiżowych konkursach, w których brała udział na poziomie krajowym i międzynarodowym, potwierdzając w ten sposób jej doskonałe cechy i wysoką jakość, którymi może zaskakiwać i cieszyć się na każdym szanującym się stole.
Łączenie: Doskonale komponuje się z każdym daniem z ryb i owoców morza, a także z serem foie, ryżem czy bardziej egzotycznymi potrawami, np. kuchni orientalnej. Segrel Ámbar doskonale komponuje się z małżami w stylu owoców morza, gulaszem z homara, dorszem pilpil lub morzem i górami turbota i podgardla wieprzowego, a także rillette z kaczki lub sushi.