Pago De Los Capellanes El Nogal Ribera Del Duero D.O.
Pago De Los Capellanes El Nogal Ribera Del Duero D.O.
Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Pago De Los Capellanes El Nogal Ribera Del Duero D.O. 0,75l
Intensywna i żywa wiśniowa barwa z granatowymi refleksami. Gęste, czyste. Głęboki aromat kandyzowanych owoców leśnych (jeżyny, maliny) z nutami jogurtowymi, przypraw oraz eukaliptusa. Na podniebieniu mięsiste, z nerwem i mocno wyeksponowanymi, gładkimi garbnikami. Doskonale zrównoważony owoc podbity nutami pochodzącymi z dębiny, ożywcza kwasowość, lekka mineralność. Długi, owocowo-ziołowy finisz.
Notatki Sommelier Bachus Wina
W XV wieku kapelani z Pedrosa de Duero w Burgos Ribera nabyli kilka winnic w zamian za dziesięcinę, msze i modlitwy. Nieruchomość ta z czasem stała się jedną z najbardziej rozpoznawalnych „płatności” w mieście. Autentyczny klejnot lokalnego winiarstwa, który sąsiedzi ochrzcili nazwą bezpośrednio związaną z jego pochodzeniem. Po konfiskatach w XIX wieku słynna winnica Capellanes de Pedrosa została rozdzielona między kilka lokalnych rodzin. Kilkadziesiąt lat później znaleźliśmy skromnego rolnika Doroteo Rodero, który opiekował się niektórymi głogami. Jako lekarz Doroteo był osobą bardzo lubianą w mieście. Mówi się, że po dniu spędzonym w winnicy odwiedził swoich pacjentów, którym poświęcił całą swoją troskę i uwagę. Wychowany wśród pięknych czerwonych winorośli, syn Doroteo Rodero, Paco, odzyskał rodzinną winnicę w Pedrosie i wraz ze swoją kobietą, Conchita Villa, rozpoczęła rozbudowę posiadłości. Byli jednymi z pierwszych plantatorów winorośli objętych nazwą pochodzenia Ribera del Duero i w 1996 roku założyli winnicę u podnóża winnic.
Później do Pago de los Capellanes dołączyło trzecie pokolenie w osobie Estefanii Rodero Villa, córki Paco i Conchity. Dzięki temu zapewniona jest rodzinna ciągłość winnicy i projekty, które przeniosły nas do innych obszarów i krajobrazów. W 2014 roku zrealizowaliśmy marzenie o produkcji białych win, które kierowałyby się tą samą filozofią, co czerwone z Pago de los Capellanes: intensywność. , charakteru, złożoności i zdolności do długiego starzenia się. Cnoty te czekały na nas ponad 300 kilometrów na zachód, w małej i tradycyjnej okolicy Valdeorras w Galicji. Tak narodziła się O Luar do Sil, druga winiarnia w rodzinie. Na południowym krańcu Ribera del Duero wędrujemy nowymi ścieżkami wzdłuż zboczy Fuentenebro. Winorośl, posadzona na czerwonej ziemi na wysokości 1000 metrów, ukazuje świeżą, żywą i subtelną tożsamość. Wraz z nimi zaczynamy pisać przyszłe rozdziały w historii naszej rodziny.
Stok doskonałego czerwonego wina w miejscowości Mambrilla, w niewielkiej odległości od winnicy. Otwarte widoki na Duero, wiatr trzęsący przewiewnymi gałęziami dużego orzecha włoskiego, który strzeże winnicy. To miejsce ma dar. Piasek i kamienne podłogi, poczucie harmonii, specyficzny mikroklimat: wszystko zdaje się wywyższać talent otoczenia.
Nogal 100% Tempranillo Wino odmianowe którego rocznika było wysokiej jakości rocznika oferując zdrowy, dojrzały i zrównoważony. Po zebraniu winogrona w lodówce na 24 godzin przed przetwarzaniem, składa się z maceracji na zimno przez sześć dni, fermentację przez 28 dni w temperaturze 26 ° C w stożki francuski dębu z rodzimych drożdży winnicę. Gdy zakończono, wadliwą fermentacja odbywa się w ciągu 20 dni, a w końcu w wieku do 22 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu wybranego ziarna obracających cztery różne rodzaje dębu.
Jest to elegancki i złożone wino, które oferuje długą żywotność w butelce, czysty zapach i intensywny w ustach jest świeże, zrównoważone, jedwabiste, smaczne i intensywne.