

Największy wybór wina z 7000 gatunków
Tylko produkty w dobrych cenach
Dostarczona butelka może odbiegać od przedstawionej na zdjęciu.
Kolor jest czarny i fioletowy. Aromaty rozpoczynają się goździkami i czarnym oliwki. Gorzka czekolada, morwy, porzeczki, skóra, nuty liści tytoniu, trufli, wywaru wołowego i jeżyn. Moc i koncentracja. Czego tu nie kochać? W sam raz. Złożone, zrównoważone, bardzo długie i hojne. Obfite jedwabiste taniny. To wino jest idealnie ustrukturyzowane. Kluczem jest równowaga. Równowaga pozwala winu ukazać elegancję.
W ustach natomiast przyjemnie owocowe, okrągłe, miękkie i ciepłe, także dzięki znacznej zawartości alkoholu. Na stole świetnie komponuje się ze wszystkimi daniami mięsnymi, ale także z dojrzałymi serami i deserami. Doskonałe na przykład z ładnym kawałkiem ciasta czekoladowego.
W nosie dopiero zaczynają pojawiać się wczesne etapy dojrzałości, z nutami toffi, cedru, tytoniu i moreli, prowadzącymi do podniebienia słodkich owoców, ładnie skoncentrowanych, ale nie przytłaczających, z kremem z ciasta wiśniowego, skórką z krakersów graham, oraz mieszanka górskich jagód, wiśni i porzeczek. Na finiszu pojawia się nuta rozmarynu, a także sugestia olejków pomarańczowych i ziaren espresso oblanych czekoladą.
Ten Zinfandel wymaga czasu, aby się rozwarstwić, ale kiedy już to zrobi, połączenie skóry i jeżyny jest smaczne, a finisz jest przyjemnie pikantny.
Gromadzi ciężkie dziedzictwo Primitivo, symbolicznej winorośli Apulii i przekłada ją na letni wieczór na plaży, spojrzenie płynące ku horyzoncie i myśli rozpieszczone ciepłym piaskiem. Jego intensywny rubinowy kolor, fioletowe glazury przywołują wściekłe niebo niektórych zachodów słońca, które nigdy nie miały końca. Gęsty bukiet przywodzi na myśl czerwone owoce, owoce w syropie, nuty balsamiczne: samo wdech otwiera drzwi pamięci, pędziły z zawrotną prędkością przez śródziemnomorski zarośla, odurzając i ulotne jak upragnione pocałunki. Wreszcie degustacja określa charakter Zinfandel. Pełne, miękkie, wyważone: aksamit gładkich i miękkich tanin, która jest preludium do finiszu, którego upór to radość z kultywowania. Taka czerwień wymaga ważnych połączeń ze smacznymi tradycyjnymi potrawami.